1. Megkezdődött a férfi NB II-es futsal bajnokság nyugati csoportjának rájátszása, ahol két Vas megyei együttes is érdekelt volt. Az újonc Sárvár az alsó-, míg a Haladás VSE II. számú csapata a felső-ház küzdelmeibe vágott bele. Mindkét alakulatra nehéz derbi várt, a szombathelyiek Csömörön a REAC ellen bizonyíthattak, míg a Rába-partiak hazai környezetben a Dunaújvárost fogadták.

A felnőtt együttes Magyar Kupára hangolása miatt ezúttal is felforgatott kerettel lépett pályára a Hali, amely kiválóan játszott az első félidőben. A magabiztos védekezéssel gyorsan elvették a REAC kedvét és szép ellenakciókat is vezettek. Az eredményességre sem lehetett panasza Sziffer Andrásnak, aki rotálta játékosait a 4-1-re megnyert első felvonás során.

A szünet viszont mintha megtörte volna a vendégek lendületét. Kiss Patrik második, csapata ötödik találatát követően rendszert és taktikát váltott a házigazda. Ennek pedig meg is lett az eredménye. A 31. perctől kezdve már csak a REAC talált be a kapuba, ráadásul percenként újabb találatokkal előbb lefaragták a hátrány, majd a vezetést is átvették.

A szombathelyiek a végére talán elfáradtak, de remek, közönségszórakoztató találkozón kellett fejet hajtaniuk. A Sárvár Futsal az utolsó pillanatig nagy versenyfutásban volt a felső-házi rájátszást érő helyek egyikének megszerzéséért. Halmos Mátéék viszont csak a hetedikek lettek, így az alsó-házban folytathatták a küzdelmeket és kezdésnek a Dunaújvárost fogadták a Sárvár Arénában.

Az egykor szebb napokat is látott vendégek kemény ellenfélnek bizonyultak és bár korán – a harmadik és a nyolcadik percben is – betaláltak a hazaiak, nagy ellenállást fejtettek ki az acélvárosiak. A vasi alakulat birtokolta többet a játékszert és ennek megfelelően többször veszélyeztettek is, de újabb gólt nem sikerült szerezniük az első félidőben.

A térfélcsere után sem változott sokat a játék képe, a vendégek kontratámadásokra helyezték a hangsúlyt, míg a sárvári futsalosok nem tették kockára a megszerzett előnyüket. A találkozó több ziccert is hozott, ezekből azonban csak három gól született és megérdemelten tartotta otthon a három bajnoki pontot a Rába-parti alakulat.

REAC Sportiskola SE – Haladás VSE II. 8-6 (1-4)

Haladás: Horváth B. – Knizs O., Kiss P., Fehér D., Vidák B.
Csere: Soronics G. – Horváth F., Dobány P., Dobos D., Vincze B., Puhr B., Horváth Z., Volner B., Sodics Á.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Kollár Zs. (19′, 39′), Kiss T. (23′), Fehértói G. (31′, 34′, 37′, 39′), Altsach A. (32′) illetve Puhr B. (5′, 25′), Kiss P. (17′, 22′), Vidák B. (18′), Knizs O. (20′).

*

Sárvár Futsal – Dunaújváros Futsal 2-1 (2-0)

Sárvár: Soós B. – Hegyesi Zs., Kovács A., Halmos M., Manganelli A.
Csere: Bankits K., Faiszt P., Lőrincz D., Varga K., Fábián K., Tóth L., Manganelli Zs., Mézer V., Szakasics B.

Gólszerző: Kovács A. (3′), Hegyesi Zs. (8′) illetve Csányi D. (28′).

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!