Az Éjszakai Futás már nem teljesen ismeretlen fogalom a vasi megyeszékhelyen, köszönhetően a Szombathelyi Futóklubnak. A baráti kezdeményezésre életre hívott kis futócsoport mára több száz tagot számlál és nem okozott meglepetést az a tény sem, hogy mára szabadidősport egyesületként tevékenykednek Pátkai Attila vezetésével. Több rendezvényük is gyorsan közkedveltté vált.

Ilyen volt az Éjszakai Futás, amely valamennyi korosztályt megmozgatott korábban is. Április első hétvégéjén pedig nemes kezdeményezés mögé, mellé álltak. Április 2-án az Autizmus Világnapján közös kocogásra csábították a szervezők a mozogni vágyó sportbarátokat. A kezdeményezés célja az volt, hogy felhívja mindenki figyelmét az autizmussal élőkért.

Bár az időjárás nem fogadta kegyébe a futókat, a hóesés sem szegte a megjelentek kedvét. A szeles időben egy gyors bemelegítés után megbeszélték az útvonalakat, hiszen akadtak profi sportolók és lelkes amatőrök is. A cél a kék színárnyalatra “festett” Városháza volt, amelyet mindkét csoport meglátogatott a hosszabb, illetve a rövidebb táv végén.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!