Egy rendkívül hektikus alapszakasz van a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosarasainak háta mögött. Az alapozást egy felforgatott kerettel, későn tudta megkezdeni Szabó László irányításával a vasi klub. Ráadásul a sorsolás sem kedvezett a szombathelyieknek, hiszen a legutóbbi négyes döntőn résztvevő csapatok közül három is a nyugati csoportbe került a MEFOB kiírásban.

Megfiatalított kerettel, sokszor sérülésekkel megtizedelve sem vallott szégyent a SzoESE, amely a SMAFC ellen már úgy léphetett pályára, hogy ott lehet a rájátszásban. Ehhez pedig kiválóan megalapozták a hangulatot is, amelyhez a Sopron is remek partner volt. Egy kosárban gazdag találkozót hoztak össze az alapszakasz utolsó mérkőzésére a főszereplők.

A feldobás után a vendégek kedve szerint alakították a derbit. A SzoESE remekül védekezett és támadásra is maradt az erejükből. A tudatos játéknak köszönhetően csak hat pontot engedélyezett a SMAFC együttesének a vasi alakulat. A folytatásban pedig még az is belefért, hogy több, tiszta dobóhelyzetet rontottak a vendégek – bár a különbség így is nőtt a felek között.

A második félidő lényegében már csak formalitás volt, hiszen a szombathelyiek utcahossznyi előnyre tettek szert. Szabó László így valamennyi játékosának lehetőséget adott és valamennyien szerzett ponttal járultak a SzoESE sikeréhez. A rájátszásban a keleti csoport éllovasa vár majd a szombathelyiekre. A DEAC 10 győzelemmel és 2 vereséggel zárta az alapszakaszt.

SMAFC – SzoESE 41-64 (6-25, 8-14, 11-12, 16-13)

SzoESE: Preisinger B. 13/9, Mezősi A. 2, Püspöki L. 14, Balogh V. 10, Plózer P. 11.
Csere: Horváth K. 10, Kardos K. 2, Dervalics A. 2.
Vezetőedző: Szabó László

A SMAFC legeredményesebb játékosai: Gonzalez 18/6, Deák K. 8.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!