A másodosztályú női röplabda bajnokság alsó-házi rájátszásán szombathelyi rangadó következett. A Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület – amely a csoport harmadik helyén állt a fordulót megelőzően – a veretlen Haladást fogadta. A hazaiak Bodzer Attila vezetőedző nélkül álltak ki, a lányokat ezúttal Bíróné Dr. Ilics Katalin irányította a pálya széléről.

Gyorsan időt is kellett kérnie a trénernek, mert a Haladás nagy erőket mozgósított és szinte azonnal elkapták a meccs fonalát. Főleg nyitásfogadás terén akadozott a SzoESE gépezete. Hiába érkeztek a kispadról a cserejátékosok, nem sikerült megnehezíteni a zöld-fehérek dolgát, akik alig negyedóra alatt be is húzták az első szettet. A folytatásban már a hazaiak is feljavultak.

A háló közelében Kiss Laura ütéseire épített az egyetemi gárda, ugyanakkor arra ügyeltek a Hali röplabdázói, hogy ne engedjék át az irányítást a házigazdának. Mucsi Péter időkérését követően cserékkel is operált, több fiatalnak lehetőséget biztosítva. A szett hajrájában felzárkózott a SzoESE, de nem tudták megakadályozni, hogy a vendégek két szettes előnyre tegyenek szert.

Az utolsó felvonásnál felváltva gyűjtögették a pontokat a főszereplők. Ha a Hali meglépett, arra időben jött a reakció. A lelátó pedig zúgott, hiszen tömött sorokban érkeztek szülők, érdeklődők. Remek kis propagandája volt a sportágnak a városi rangadó. A derbit végül megérdemelten, jó teljesítménnyel nyerte meg a Haladás a SzoESE otthonában is.

Mucsi Péter együttese ezzel továbbra is veretlenül vezeti az alsó-házi csoportot, míg az egyetemisták őrzik a harmadik helyüket. A Haladás legközelebb hazai környezetben a DELTA SE-t fogadja, a SzoESE pedig az ezüstérmes pozícióban álló EMERICUS SE otthonába látogat. Mindkét gárda április 10-én, vasárnap lép pályára.

SzoESE – Haladás VSE 0-3 (8, 17, 19)

SzoESE: Németh Zs., Halmosi N., Lakatos R., Schnalzer D., Kiss L., Szalai Cs.
Libero: Tompek V.
Csere: Kóbor Sz., Lajos R.
Vezetőedző: Bíróné Dr. Ilics Katalin

Haladás: Zoltán A., Héjj L., Marton G., Németh-Takács B., Németh B., Horváth B.
Libero: Fatér V., Varga N.
Csere: Katona V., Ragasits L., Csóka K., Kocsis D., Polgár L., Bóta I.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter
Másodedző: Petre Antonio

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!