A rendezvényen 20 klub 460 nevezéssel képviseltette magát. Vas megyéből a „Leo” Karate-do SE Egyesület három versenyzővel vágott neki a küzdelmeknek.

A 8-9 éves korcsoportban Káldi Kevin szivacs kumitéban és rendes kumitéban (küzdelem) indult és mindkét kategóriában a harmadik helyet szerezte meg. Bánhegyi Péter a 10-11 éves korosztályban kata (formagyakorlat) és küzdelem versenyszámban állt szőnyegre. Peti leutánozta Kevint, Ő is két harmadik hellyel zárt.

Somogyi Laura az U21-es korcsoportban formagyakorlatban a második helyet szerezte meg. Laura felnevezett a felnőtt korcsoportba is, ahol remek versenyzéssel a dobogó legfelső fokára állhatott. Ezután jött a küzdelem. Sajnos pihenni, és rákészülni nem volt idő, még a formagyakorlatot csinálta, amikor a másik küzdőtéren már szólították, és ez kissé meg is látszott a teljesítményén. Nem mindig sikerült koncentrálnia, az egyik meccsén rögtön az elején elhúzott az ellenfele, de kemény munkával megfordította a meccset. A döntőben sérülést is szenvedett, és szoros csatában kikapott, így csak a dobogó második fokára állhatott fel.

Az edző Gál Róbert elégedett volt a tanítványok teljesítményével.

– Lauránál csak hajszálon múlott az arany és ez kissé bosszantó, de a versenyzőink így is mindent kiadtak magukból, és ez a hozzáállás ezután is követendő lesz. Úgy gondolom, hogy a négy bronz, két ezüst, és egy arany érem remek teljesítmény – fogalmazott érdeklődésünkre Gál Róbert.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!