Két elég hullámzó formában lévő együttes csapott össze vasárnap este Ajkán a Merkantil Bank Ligában. A hazaiak ellenfele ezúttal a Szombathelyi Haladás volt. A két gárda legutóbbi bajnoki mérkőzését elveszítette, épp motivációból nem volt hiány a 32. fordulót megelőzően. Az Ajka a Tiszakécske, míg a Haladás a Soroksár elleni kisiklást szerette volna feledtetni.

Németh Szabolcs egy felforgatott csapatot küldött pályára, lehetőséget biztosítva azoknak is, akik az elmúlt hetekben nem vagy csak alig jutottak szóhoz. Szép számmal érkeztek szurkolók is a vasi megyeszékhelyről, hogy buzdítsák kedvenceiket. Az első percekben kiegyenlített játékkal rukkoltak ki a főszereplők, nem kockáztattak feleslegesen a labdarúgók.

Majd szép fokozatosan tevődött át a vendégek térfelére a játék. Eleinte csak mezőnyben folyt a játék, majd helyzetek kialakításában is az ajkai jártak előrébb. Az egykori szombathelyi Gaál Bálint vezérletével szép akciókat, sőt még lesgólt is szereztek a hazaiak. Ezzel szemben a vasi alakulat csak elvétve jutott el az ajkai kapuig.

Az első félidő hajrájában aztán Csizmadia keverte meg a védelmet, majd tálalt középre, ahol Sejben hét méterről senkitől sem zavartatva lőtt a hálóba. A szünetig már nem változott az eredmény, így ismét hátrányból kellett volna pontot szereznie a zöld-fehér mezeseknek.

A pihenőt követően aktivizálta magát a szombathelyi alakulat, de csak helyzetekig sikerült eljutniuk. Ezzel szemben az Ajka megszállta saját térfelét és igyekezett kontrákból növelni a különbséget. Egy óra elteltével aztán jött az újabb hidegzuhany, Devecseri kapott piros lapot, aki így idő előtt mehetett az öltözőbe.

A hátralévő időben mindkét mester cserékkel próbált frissíteni, de hiába. A szombathelyiek csak meddő mezőnyfölényt tudták jegyezni. Így végül a helyzetek és a gólok száma alapján is megérdemelt hazai győzelem született.

Ajka FC – Szombathelyi Haladás 1-0 (1-0)

Haladás: Rózsa – Kállai K., Csató M. (Devecseri Sz.), Németh M., Lucas Simut (Kiss B.) – Csilus T., Szekér Á., Doktorics Á. (Holdampf G.), Tarján P. – Monori N. (Lencse L.), Horváth R. (Tóth Milán)
Vezetőedző: Németh Szabolcs

Gólszerző: Sejben V. (30′)

Kiállítva: Devecseri (60′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!