Már 2017-ben az alapkő letételével kezdődött egy történet, amely rendkívül hosszú és nehéz út végén zárult le 2022 elején. A hétvégén pedig hosszas és gondos előkészületet követően nyitotta meg kapuit a Szombathelyi Jégcsarnok, amely nemcsak a városban és környékén élők számára, hanem a régió sportolóinak, családjainak nyújt kikapcsolódási lehetőséget.

A Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Club életének is meghatározó szerephez jut majd a létesítmény, hiszen ezentúl az edzések, a képzések mellett valamennyi mérkőzésüket a vasi megyeszékhelyen vívhatják meg. Ezt pedig a legutóbbi hétvégén éles körülmények között be is mutathatták, hiszen több korosztályos és felnőtt összecsapást is lebonyolítottak a birtokba vett pályán.

Természetesen nemcsak a jéghoki szerelmesei találták meg itt számításaikat, hiszen a klub vezetőségének hosszas és gondos előkészítését követően különböző programokkal csábították a jeges sport szerelmeseit. Nyitányként, pénteken egy hamisítatlan jégdisco várta a nagyérdeműt és a visszajelzések alapján óriási siker volt. Igaz, a szervezők mindent el is követtek ennek érdekében.

Professzionális fény és hangtechnikával szerelték fel a csarnokot, a jégen pedig valamennyi korosztály képviseltette magát. Bár az időjárás még messze nem nevezhető tavaszinak, korábban elképzelhetetlen volt, hogy a farsangi mulatság után jégkorcsolyával a lábon táncoljon, csússzon a fiatal és az idősebb korosztály. MoSt pedig ez történt…

A szervezők elmondása alapján több százan váltották meg a belépőjegyet, hogy elsők között próbálják ki az új pályát. Persze a hétvége további részében is volt lehetőség csúszkálni, hiszen több ízben közönség korcsolyázáson vehettek részt az érdeklődők. Szombat délelőtt a kisgyermekes családok, este pedig inkább a tinédzserek vették birtokba a jeget.

Mérkőzéseknek is otthont adott az új jégcsarnok. A Szombathelyi Pingvinek több korosztályos együttese mellett a másik helyi együttes, az Eszkimók felnőtt csapata is bizonyíthatott. Gólokból, cselekből és látványos megoldásokból nem volt hiány a hétvégén. S az elkövetkezendő hetekben folytatódik majd a programsorozat, így érdemes lesz kilátogatni a Műjégpálya mögött található csarnokba.

EREDMÉNYEK:

U14
Szombathelyi Pingvinek – Sportországi Cápák 2-3 (0-0, 1-1, 1-1, 0-1 – hosszabbítás után)

Pingvinek: Németh L. – Pálmai F., Herman B., Bosits B., Németh M., Horváth D.
Csere: Szabó Be. – Bergman B., Tulok Á., Mazzag B., Bognár G., Szolga P., Jagodics A., Mazzag S., Fullár E., Horváth J., Simon G., Hegedűs Á., Moghioros M., Polgár P.
Vezetőedző: Bosnyák Márkó
Másodedző: Csergő István

Gólszerző: Mazzag B. (40′, 43′) illetve Almási Á. (22′), Hajcskó Sz. (46′), Kodák L. (64′)

U14
Szombathelyi Pingvinek – Zempléni Hiúzok 6-11 (0-5, 5-3, 1-3)

Pingvinek: Szabó Be. – Bergman B., Tulok Á., Németh M., Simon G., Vörös M.
Csere: Bosits B., Mazzag B., Fullár E., Moghioros M., Szabó Ba., Pálmai F., Polgár P., Fatalin L., Hegedűs Á., Horváth J., Bíró B., Laski G.
Vezetőedző: Bosnyák Márkó
Másodedző: Csergő István

Gólszerző: Botsits B. (26′, 29′, 39′, 58′), Németh M. (32′, 39′) illetve Dankó D. (3′), Felföldi V. (4′, 10′, 24′, 30′, 54′, 59′), Pejsa M. (15′, 32′), Varga B. (19′, 59′)

U18 Helyosztó
Szombathelyi Pingvinek JC – Pesterzsébeti Hockey Club 10-4 (4-3, 2-0, 4-1)

Pingvinek: Varga Á. – Pálmai B., Tárczy Cs., Gribovszki J., Markó B., Zelevics G.
Csere: Horváth Á., Tobler P., Németh Á., Tárczy B., Tóth-Zsólyomi F., Szabó B., Novák M., Rózsahegyi M., Szabó G.
Vezetőedző: Benkő István
Másodedző: Csergő István

Gólszerző: Szabó G. (3′), Németh Á. (5′, 20′) Pálmai B. (20′), Tóth-Zsólyomi (30′, 51′), Tobler P. (38′), Zelevics G. (47′), Gribovszki J. (48′), Szabó K. (52′), Szabó B. (54′) illetve Szabó K. (8′), Bányai L. (8′), Balló J. (12′)

Felnőtt

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!