Néhány nap leforgása alatt kétszer is tábla elé állhattak a régió legjobb darts játékosok, hiszen Körmenden és a vasi megyeszékhelyen is rendeztek versenyeket. Első állomásként a Rába-parti településen biztonyíthattak a résztvevők a Magyar Darts Liga sorozat Nyugat-dunántúli állomásának újabb játéknapján, míg a Haladás Sportkomplexumban a Goldfisch Open 3. körét bonyolították le.

A körmendi ligafordulón nagyot alkottak a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület sportolói. Főként Csóka András és Kámán Lehel, akik már a selejtezők során egy csoportba kerültek, ahol összemérték tudásukat. Ekkor utóbbi örülhetett és lépett tovább elsőként az egyenes kieséses szakaszba. Jól menetelt Csóka András is, így a döntőben ismét egymásnak feszültek a felek.

A kiegyenlített mérkőzésen sokáig fej-fej mellett haladtak a játékosok, majd a kisebb megingásokat az SZDCSE elnöke-játékosa könyörtelenül kihasználta. Így pedig nemcsak a selejtezőkörben elszenvedett vereségért vágott vissza, hanem megnyerte a ligakupa újabb állomását. Hasonló forgatókönyvben reménykedtek a résztvevők a vasárnapi nylít versenysorozat alkalmával is.

A Haladás Sportkomplexum különtermében lebonyolított harmadik fordulóban viszont a fiatalok kapták el a fonalat. Már akkor érezni lehetett, amikor a selejtezőben a kőszegi Mészáros Attila 145-ös kiszállót dobott. Ez volt a fiatalember első részvétele a szombathelyi openen. A rutinosabb versenyzők némiképp korán elvéreztek, de ez is tükrözi, milyen színvonalas torna volt.

A 45 fővel induló játéknap végén a döntőben házi finálét bonyolítottak le, hiszen Dobos Dávid Ágoston Károllyal csapott össze a győzelemért. Érdekesség, hogy a 2. fordulót nyerő Ágoston ezúttal kénytelen volt fejet hajtani a magyar ifi-válogatott meghívót is kapó Dobos előtt. A 4-2-es végeredménynek köszönhetően Dobos Dávid az összetett pontversenyt is vezeti.

MAGYAR DARTS LIGA
Nyugat-dunántúli régió
Körmend

1. Csóka András
2. Kámán Lehel
3-3. Luter Kristóf és Torda Tibor

Összetett pontverseny

1-1. Csóka András és Kovács Benjamin (mindkettő SZDCSE)
3. Kámán Lehel (SZDCSE)
4. Kámán Csongor (SZDCSE)
5. Kovács Zsolt (Jáki SZSE)

*

GOLDFISCH OPEN
Szombathely, 3. forduló

1. Dobos Dávid
2. Ágoston Károly
3-3. Farkas Ferenc és Takács Zoltán

Összetett pontverseny
1. Dobos Dávid – 64 pont
2. Ágoston Károly – 56 pont
3. Takács Zoltán – 48 pont
4. Kámán Lehel – 44 pont
5. Kovács Zsolt – 40 pont

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!