A Jani Réka, Tóth Amarissa páros sikerével a már továbbjutott magyar női teniszválogatott 3-0-ra győzte le Észtországot a Billie Jean King Kupa euroafrikai zóna I-es csoportjának antalyai tornáján, pénteken.
A magyar együttes megnyerte három eddigi párharcát az ötcsapatos A csoportban, így már biztos elsőként állt ki az összes találkozójukat elbukó baltiak ellen. A tét nélküli párharc harmadik meccsén Jani Réka és Tóth Amarissa két szettben, 68 perces meccsen nyert Anet Angelika Koskel és Katriin Saar ellen.
“Sikerült megnyernünk a második párosmeccsünket is, nagyon örülök, hogy együtt játszottunk, és ilyen jó csapatot alkotunk” – nyilatkozta Tóth Amarissa.
“Szerintem is nagyon jól játszottunk, örülök, hogy a páros megnyerésével három-null lett a mai végeredmény és csoportelsők vagyunk” – tette hozzá Jani Réka.
Babos Csaba szövetségi kapitány rávilágított, hogy az észtek két legjobb játékosa, Anett Kontaveit és Kaia Kanepi nem vett részt a tornán, ezért a magyaroknak nem volt nehéz dolgunk. Elárulta, a csapatra szombaton még vár egy mérkőzés a másik csoportban első helyezett Szlovéniával szemben. Mint kifejtette, bonyolult pontszámítás alapján készül egy csapatrangsor, ami alapján kiemelik a csapatokat, és ebbe a szombati meccs eredménye is bele fog számítani.
A kapitány hozzátette, Udvardy Panna biztosan nem játszik a szlovénok ellen, mert már elutazott a jövő heti, stuttgarti WTA-torna helyszínére.
Az antalyai viadalon a két csoport győztese közvetlenül bejutott a novemberi rájátszásba, míg a második helyezettek újabb találkozón döntik el a harmadik továbbjutó hely sorsát. Az év végi rájátszás győztesei – amelyben az idei kvalifikáció kilenc vesztese mellett mindhárom zóna legjobb három helyezettje szerepelhet – jövőre a nagydöntőbe jutásért játszhatnak majd.

Eredmények, A csoport, 4. forduló:
Magyarország-Észtország 3-0
—————————
Jani Réka, Tóth Amarissa-Anet Angelika Koskel, Katriin Saar 6:1, 6:3
korábban:
Bondár Anna-Maileen Nuudi 6:1, 6:3
Udvardy Panna-Katriin Saar 6:1, 6:3

korábbi eredmények:
kedd: Magyarország-Törökország 2-1
szerda: Magyarország-Dánia 3-0
csütörtök: Magyarország-Szerbia 2-1

A végeredmény:
1. Magyarország 4 pont, 2. Szerbia 3, 3. Törökország 2, 4. Dánia 1, 5. Észtország 0

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!