Egy vasi El Classicónak aligha kell reklám, hiszen az elmúlt évtizedekben mindkét együttes bizonyította, hogy az ország egyik legjobb kosárlabda csapata található a nyugati határvidéken.

A vasi klasszikusra mindkét csapat győzelemmel hangolt, a Falco a Sopron csapatát verte meg nagyon, míg a Körmend a Szolnoki Olaj együttesét győzte le egy rendkívül küzdelmes mérkőzésen. A sárga-feketék szerdai sikeréről ITT, a piros-feketék bravúros győzelméről pedig IDEkattintva olvashattatok már.

Az alapszakaszban kétszer találkoztak a vasi csapatok, október 9-én Körmenden 78-86-ra, január 15-én pedig az Aréna Savariában 79-73-ra győzött a Falco. Ezek után a sárga-feketék toronymagasan vezetik a felső házat, jelenleg 25 győzelemmel és 3 verséggel állnak az élen, a piros-feketék pedig 18 győzelemmel és 11 vereséggel a Falco és a Szolnoki Olaj mögött a 3. helyet fogalalják el.

A vasi klasszikus előtt Milos Konakov a klub közösséi oldalán fogalmazta meg várakozásait.

– A középszakasz előtt 2 célt tűzünk ki magunk elé, egyrészt, hogy az 1. helyen kezdjük a rájátszást, másrészt, hogy meccsről-meccsre fejlődjünk. Remélem, mindkét célnak megfelelünk ma este. Az aktuális forma alapján azt mondhatjuk, két jó ritmusban lévő csapat találkozik. A szurkolók joggal száímthatnak egy kiváló vasi klasszikusra – nyilatkozta a Falco mestere.

XXX 

Ami a piros-fekete oldalt illeti, ezúttal a hullámzó alapszakaszbeli teljesítmény után, egy sokkal egységesebb gárdát alkot az Egis Körmend, amely tovább növelheti a tétet.

Bár az együttes meghatározó játékosa, Mócsán Bálint távozott a Rába-parti együttesből, a középszakasz során mindhárom mérkőzését megnyerte Antonis Constantinides alakulata. Az Alba Fehérvár és a Szolnok ellen ráadásul két remek formában lévő együttest csíptek meg Ferenczék. Sopronban pedig mentálisan is sokat érő hosszabbítás után gyűrték le a hűség városi riválist.

Szombaton pedig a címvédő otthonában szeretné megszorongatni, esetleg legyőzni a Falco csapatát az Egis Körmend. Ehhez viszont a Szolnok ellen tapasztalt kemény védekezésre és eredményes támadómunkára lesz szükség a vendégektől. A győzelem viszont sokat is érhet, hiszen a kupagyőztes már csak egyetlen győzelemre van a tabellán, ami a közelgő rájátszásra nézve is ígéretes.

A Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely – Egis Körmend rangadón 18 órakor dobják fel a labdát. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!