Szombathelyen nagy hagyománya van a táncsportnak, amely időről-időre az ország és a nemzetközi elit mezőnyének tegjai kapcsolódnak be a vasi megyeszékhelyen megrendezett versenyeknek. Április 24-én, vasárnap pedig ismét felhúzzák a táncos cipellőt, hogy egy vérpezsdítő csemegét láthasson mindaz, aki kilátogat az Agora Művelődési és Sportházba.

Ezúttal Magyarország legjobb latin-amerikai versenytáncosai mutatják be produkciójukat és indulnak a győzelem reményében. Ezúttal is a Claudius Táncsport Egyesület házigazdaként, szervezőként is kiveszi a munkából a részét. Moldovan Adrian
Ovidiu, a klub elnöke elmondta, hogy rendkívül színvonalas megmérettetésnek ígérkezik, ráadásul rengeteg nevezés érkezett a vasi erőpróbára.

A hétvégén ezúttal 277 páros lép parkettre. Az ifjúsági és felnőtt kategória Országos Latin Ranglistája mellett a junior standard és senior latin, továbbá professzionista standard ranglistát is megrendezik és sor kerül a klubközi táncversenyere. Ott lesz a parketten a helyi Claudius TSE világbajnoki 5. helyezett párosa Tóth István Aramisz és Contineau Lilly

Ugyanakkor a hazai színeket képviselő Lorigó TSE és a Savaria TSE versenyzői is bizonyítani fognak. Kísérőprogramok is színesítik majd a kínálatot, hiszen fellép Andrei Mangra, a Dancing with the Stars győztese egy különleges latin show produkcióval. A Magyar TáncSport Szakszövetség hivatalos versenye vasárnap 9.00 órkor kezdődik, délután pedig az országos latin ranglista versenyeket bonyolítják le.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!