Vasárnap már a helyosztókat rendezték a Morgen Ferdinánd nevét őrző U20-as kosárlabda-bajnokság nyolcas döntőjében. A címvédő Egis Körmend, hazai környezetben a hatodik helyet szerezte meg, míg a Falco együttese nagy csatát vívott a bronzéremért zajló párharc során a Kaposvár csapatával.Időrendben azonban először a MAFC és a SMAFC összecsapásával kezdődött a játéknap.

A fővárosi együttes kieresztett a Sopron ellen, így utóbbi örülhetett a hetedik helynek. Ezt követően az ötödik pozícióért rendezték a helyosztót, amelyben vasi érdekeltség is volt. Az Egis Körmend címvédőként vágott az évadnak és az alapszakaszt veretlenül zárták, ami önmagában is hatalmas teljesítény. Aztán a nyolcas döntő csoportkörében kétszer is botlottak, így nem kerülhettek az elődöntőbe.

Vasárnap pedig a Szolnok került a Rába-partiak útjába, de csak időszakosan tudták megnehezíteni ellenfelük dolgát. Főleg a védekezés terén voltak túl “puhák”, ezt pedig a rutinos játékosokkal teletűzdelt alföldiek ki is használták. Bár Kiss Mátyás próbált tartást biztosítani csapatának, a hajrára feladták a küzdelmet. Pallai szenzációs 47 pontos termésével kiütéses sikert arattak a szolnokiak.

*

Óriási csatának ígérkezett a Kaposvár-Falco párharca is, amelynél szintén a védekezés keménysége volt döntő. Némiképp visszafogottan kezdett a szombathelyi alakulat, így a Kaposvár Puska pontjaira építve sikerült kisebb előnyre szert tenni. A vasi szurkolók támogatását élvező sárga-feketék aztán rendezték soraikat és előbb a védekezésüket szedték rendbe, majd a támadásaikat is.

Főként a második negyedben eleresztett váratlan dobásaikkal zárkóztak nagyszünetig -1-re. A térfélcserét követően még jobban összezárt a vasi védelem, ráadásul támadásban egyre pontosabban céloztak. Takács hatékony játékával aztán a megszerzett előnyét próbálta megőrizni a szombathelyi együttes. A Kaposvár az utolsó negyedben többször megrázta magát, de hiába.

Mindig akadt valaki a sárga-feketéktől, aki betalált, átlendítve ezzel csapatát a holtponton. Az utolsó percnek öt pontos Falco-előnnyel futottak a főszereplők. Ezt pedig jól kontrollálták a vasi kosarasok, akik a kicsit döcögősebb kezdés után – főként a második félidőben nyújtott teljesítményükre építve – megérdemelten nyerték meg az összecsapást és lettek bronzérmesek.

5. helyért:
Egis Körmend U20 – Szolnoki Olajbányász U20 58-92 (15-27, 18-28, 16-18, 9-19)

Körmend: Kiss M. 16/6, Kenéz Cs. 6, Hiezl 2, Dunai 1, Habel 8.
Csere: Herczeg 12/3, Nagy P. 5/3, Kiss B 3/3, Geröly 3/3, Vargovics 2, Tóth Erdei B. -, Tóth-Erdei M. -.

Szolnok legeredményesebb dobója: Pallai 47/30.

*

3. helyért
Kaposvári KK U20 – Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely U20 65-74 (23-19, 14-17, 12-24, 16-14)

Falco: Horváth Á. 10/6, Horváth N. 7, Sövegjártó 9/3, Takács Z. 18, Kovács L. 6.
Csere: Varga G. 11/9, Arnóczi 7/3, Nárai 4, Németh B. 2, Büki -.

A KKK legeredményesebbje játékosai: Paár M. 23/12, Puska B. 22/3.

1. NKA Pécs
2. Budapesti Honvéd
3. Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely U20
4. Kaposvári KK U20
5. Szolnoki Olajbányász U20
6. Egis Körmend U20
7. SMAFC U20
8. MAFC U20

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!