VIWA II.ker – AVUS 8-16 (1-5, 2-2, 2-6, 3-3)

OB I/B 22. forduló – Budapest, Nyéki Imre Uszoda

A szombathelyi gólszerzők: Landherr Csongor 4, Csaba Márton 3, Kurucz Barnabás és Sági Benjámin 2-2, Szőke Szabolcs, Hajmási András, Németh Levente, Pónya Szilárd és Berényi Barna Ádám 1-1.

Már az első negyedben eldöntötte a meccs végkimenetelét a szombathelyi csapat, csak az utolsó előtti másodpercben tudtak szépíteni a hazaiak, 1-5. A második játékrészben visszavett a tempóból az AVUS, de így is tartotta a különbséget Zoufal Norbert csapata, 3-7.

A harmadik negyedben aztán tovább növelte fölényét a szombathelyi gárda, Csaba Mártonék ebben a 8 percben hat alkalommal zörgették meg a fővárosiak hálóját, 5-13. A záró felvonásban kiegyenlített erők küzdelme zajlott, az AVUS fiataljai is több játékpercet kaptak és éltek is a kínálkozó lehetőséggel, 3-3 gól esett, így 8-16-tal nagyon magabiztosan hozta haza a 3 pontot az AVUS.

A meccs után Zoufal Norbert vezetőedző osztotta meg velünk tapasztalatait.

– Nem számítottam erre, hiszen valóban nagy sima sikert arattunk, végig kézben tartottuk az összecsapást. Az elejét nagyon meghajtottuk, mindenki sokat játszott, sorokat tudtam cserélni, sok góllövőnk volt és Kovács Barnabás is jól védett. Összességében nagyon jól sikerült ez a hétvége, nehéz lene kritikát megfogalmaznom, nem is teszem – fogalmazott az AVUS mestere.

Az OB I/B állása: 1. KSI 66, 2. Kanizsa 57, 3. AVUS 52, 4. YBL 42…7. VIWA II. ker 30…14. Oázis 6 pont.

A szombathelyiek legközelebb hazai medencében szerepelnek, május 7-én a szomszédvári rangadó következik, a Kanizsa érkezik az AVUS Arénába.  

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!