Egy kisebb szünetet követően folytatódik a férfi NB I-es kosárlabda bajnokság középszakasza. A felső-házban két Vas megyei csapat érdekelt, de szerda este csak egyikük lép pályára. Az Egis Körmend helyzete viszont mindenképpen nehéz lesz, hiszen az ország egyik legjobb formájában lévő együttesének otthonába, az Alba Fehérvár ellen kell helyt állnia.

A középszakasz során lejátszott négy mérkőzéséből hármat is megnyert Antonis Constantinides alakulata, csupán a legutóbbi, Falco elleni rangadót veszítette el. Igaz, ott nem sikerült nagyon megnehezíteniük a címvédő dolgát. Az Alba Fehérvár mutatója is meglehetősen kettős képet fest, hiszen jelenleg csak az ötödik helyen áll a tabellán.

Ugyanakkor a Magyar Kupa nyolcas döntőjében is jól szerepelt és a középszakasz során elszenvedett vereségek alkalmával szoros hajrá után kényszerültek fejet hajtani. Erejüket jól mutatja, hogy Székesfehérváron megrendezett Szolnok elleni derbin 98-85-ös győzelmet arattak. Erre építhet a Fejér megyei alakulat, amely mindeképpen szeretne előrébb lépni a tabellán.

Alba Fehérvár – Egis Körmend
2022. április 27. (szerda) – 18:00
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!