Szerda este folytatódott a férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokság középszakasza. Az Egis Körmend ezúttal Székesfehérváron bizonyíthattak és léptek pályára a győzelem reményében. A Falco elleni vereség után a piros-feketéknek azonban nem sikerült visszatalálni a helyes ösvényre.

A feldobás után felváltva estek a pontok, de jobbára az Alba Fehérvár akarata érvényesült. A vendégek főként gyenge védekezésüknek köszönhetően könnyű kosarakat kaptak, támadásban pedig nagyon nehezen találtak tiszta dobóhelyzeteket. Hiába kért időt Antonis Constantinides, nem sikerült újult lendületet adnia tanítványainak.

A második negyedben már kiegyenlített volt a játék, főként Ferencz Csaba hatékony játéka miatt. A körmendi csapatkapitány ezúttal is alaposan kitett magáért és 5 triplát jegyzett az idegenbeli fellépés során. Ez azonban csak az eredmény kozmetikázására volt csak elegendő. A szünet után pedig beindult a hazai henger.

Távolról és közelről is remekeltek a fehérvári kosarasok. A védekezés mellett pedig támadásban is betlizett az Egis Körmend, amely a találkozó végén megpróbált faragni a tetemes hátrányos, de még így is húsz ponttal nyerte meg a derbit az Alba Fehérvár.

Alba Fehérvár – Egis Körmend 97-77 (30-21, 15-18, 31-8, 21-30)

Körmend: White 18/3, Stokes 8, Savic 6/6, Martinez 5/3, Gordon .

Csere: Ferencz 20/15, Durázi 6/6, Henry 3, Krivacsevics 2, Kiss M. -, Kenéz -.

Vezetőedző: Antonis Constantinides

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!