Ahogy korábban beszámoltunk róla, egyre népszerűbb helyszínné vált a Szombathelyi Jégcsarnok, amely a téli időszak végeztével nyitotta meg kapuit. A tavaszi szezonban sem kell tehát nélkülözni a jeges sportokat és a Szombathelyi Pingvineknek köszönhetően nagyon széles repertoár áll rendelkezésre, amelyet a szervezők ígérete szerint folyamatosan bővíteni fognak.

A jégkorong-mérkőzések és edzések megtartása mellett a nagyközönség számára is lehetőség van minden hétvégén korcsolyát húzni. Nem volt ez másként a legutóbb sem. Ezúttal a Családi jégnapon valamennyi korosztályra gondoltak a szervezők, hiszen a Jégdiszkó – extra világítással – a tinédzserek és fiatal felnőttek kikapcsolódását garantálta pénteken.

A szombati és vasárnapi közönségkorcsolyázás pedig a könyned sportolást illetve kikapcsolódást biztosította. Ugyanakkor a családi jégnap egyik fontos eleme volt a korcsolyaoktatás, amelyen bárki résztvehetett, aki nem volt biztos a tudásában. Ezt nagyon sokan használták ki és több olyan szülő is csatlakozott a kezdeményezéshez, akik korábban nem, vagy csak nagyon régen merészkedtek a jégre.

Ellenben a legkisebbekkel, akik számára a szervezők egy akadálypályát és labirintust alakítottak ki a jégpályán. A könyned bemelegítő gyakorlatok után valamennyi résztvevő végigment ezen a pályán. A bátrabbak már a sebességet is növelték vagy épp háttal próbálták megtenni a távolságot. Ugyanakkor a pihenőidőben sem maradtak szórakozás nélkül a gyerekek.

A lufibohócok a jégen és az előtérben alaposan kitettek magukért. A pályán együtt siklottak a gyerekekkel, míg a pihenőben készültek az arcfestések. Ismert sportolóból sem volt hiány, hiszen a következő olimpiát megcélzó, szombathelyi gyorskorcsolyázó Bejczi Botond is csatlakozott a gyerekekhez, akik csillogó szemekkel figyelték a versenyző által rögtönzött bemutatót.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!