Az NB1-es férfi Futsal bajnokság felső-házi rájátszás nyolcadik fordulójában vérbeli rangadót rendeztek a Haladás Sportkomplexumban. A címvédő szombathelyiek ellenfele Ezúttal az ősi rivális Berettyóújfalu volt. A vendégek feltett szándéka az volt hogy pontokkal távozzanak a vasi megyeszékhelyről.

A vasi alakulat elképzelése valósult meg a találkozó első perceiben, hiszen előbb Dróth Zoltán egyéni villanása majd egy vendég öngól alapozta meg Haladás előnyét. Támadásban maradt a házigazda ugyanakkor a befejezésnél pontatlanok voltak szombathelyi csatárok. Ráadásul az utolsó percben büntetőből szépített a Mezei Vill FC.

A szünet után szinte azonnal egyenlített a Berettyóújfalu, de örömük csak átmeneti volt, mert Dróth Zoltán ismét megvillant. A válogatott támadó ismét megforgatta védőjét és elemi erővel bombázott a kapu oldalába. A vendégek nem adták fel a találkozót és újult erővel rohamoztak. Kísérletük közül kettő góllal ért véget. Előbb Szalmás megingását büntették, majd egy tetszetős át lövésből a vezetést is átvették.

A vendégek védekezése is hagyott kívánnivalót maga után, az első félidőben öngólt jegyeztek, majd az utolsó percekre kihagyhatatlan helyzetbe hozták Henrique Dinizt. Ezzel kialakult a gólzáporos 4-4-es végeredmény, amellyel továbbra is őrzi veretlenségét a felsőházi rájátszásban a Haladás együttese.

Haladás VSE – MVFC Berettyóújfalu 4-4 (2-1)

Haladás: Gyimesi – Kovács M., Luiggi Longo, Hajmási, Sipos.

Csere: Alasztics, Homlok – Szalmás, Knizs, Dróth, Dávid, Vatamaniuc-Bartha, Gerencsér, Henrique Diniz.

Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Dróth (5′, 27′), Henrique Diniz (37′) Szabó (6′ – öngól) illetve Tóth A. (20′ – büntető, 28′, 33′), Kártik (25′).

Kiállítva: Luiggi Longo (37′ – Haladás VSE)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!