Két idegenbeli vereséget követően ismét hazai környezetben lépett pályára az Egis Körmend együttese, amely ezúttal Sopron KFC csapatát fogadta. Az élvonalbeli bajnokság középszakaszának hajrájához közeledve feltétlenül szerette volna ismét győzelmi ösvényen folytatni menetelését a vasi alakulat.

Ennek megfelelően szigorú védekezéssel és eredményes támadójátékkal rukkolt ki a piros-fekete együttes. Takács pontjaira építve gyorsan meglépett a körmendi kosárcsapat amire nem volt ellenszere a vendégeknek. Ebben a periódusban kifejezetten tetszetősen játszott a Vas megyei alakulat. Ez azonban átmenetinek bizonyult.

A második felvonás során feljavultak a vendégek és könnyedén szerezték pontjaik lat. Hiába kért időt a hazaiak mestere, nem sikerült megtörni a soproniak lendületét. Ráadásul nemcsak a védekezésben, hanem támadásban is visszaestek a körmendi kosarasok, így 20 percnyi játék után csak egyetlen ponttal álltak jobban riválisukhoz képest.

A pihenő jót tett azonban Ferenczéknek és a térfélcsere után újabb lendületet nyertek, illetve erőt merítettek a szurkolók buzdításából. Stokes és White remekül szervezték a körmendi támadásokat, hatékony előkészítés mellett kíméletlen végrehajtónak is bizonyultak, ha a szükség úgy hozta. Az utolsó negyednak 8 pontos hazai fórral futottak a csapatok.

Nagy rohamozásba kezdett a Sopron, és szép lassan elkezdett fogyni a különbség a felek között. A körmendi játékosok között mindig akadt olyan, aki a kritikus pillanatokban értékes pontokat szereztek. Így az óriási csatát és az idegek harcát a vasi alakulat nyerte.

Egis Körmend – Sopron KC 86-79 (24-14, 16-25, 26-19, 20-21)

Körmend: White 16, Stokes 19/15, Takács 6, Savic 9/3, Henry 11.

Csere: Gordon 12, Durázi -, Ferencz 11/6, Martinez 2, Kiss -.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!