Megkezdődött a fiúk számára kiírt egyetemi bajnokság rájátszása is. A Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület kiváló teljesítménnyel végzett a nyugati csoport élén. A playoff első körében viszont a Közgáz SC és DSK ellen kell kivívnia a továbbjutást. Kéri Péter vezetőedző által megfogalmazott terv a Final Fourba jutás volt, így mindenképpen győznie kellett a vasi alakulatnak.

Ez azonban nem sikerült, pedig jól kezdte a találkozót a vasi együttes. Mindkét gárda a rivális hibáiból élt, de felváltva estek a kosarak, kiegyensúlyozott teljesítményeknek eredményeként a nagyszünetben csak egyetlen pont volt a fővárosi klub előnye. Hiába az első félidőben nyújtott jó teljesítmény, a SzoESE másik arcát mutatta a folytatásban.

Kiss vezérletével még a vezetést is átvette átmenetileg a vasi alakulat, szigorított védekezésén a Közgáz és nem engedett könnyű helyzetet ellenfelének. Ugyanakkor a szombathelyiek saját palánkjuk alatt is megszenvedtek a labdákért. Ráadásul a negyed zárásaként egy 9-1-es rohammal nagyobb előnyre tett szert a házigazda. Az utolsó felvonást is a Közgáz kezdte jobban.

Már 20 pont is volt a hazaiak előnye, amikor időt kért a vendégek mestere. Ez azonban nem törte meg a Komma vezette Közgázt és még tovább növelték a különbséget. A visszavágón nagyon nagy különbséget kellene ledolgoznia a SzoESE csapatának, a párharc győztese jut majd tovább az elődöntőbe, így mindent egy lapra kell feltennie a vasi gárdának.

Közgáz SC és DSK – SzoESE 96-71 (19-17, 19-20, 30-16, 28-18)

SzoESE: Kiss M. 15, Horváth Cs. 5/3, Vicze K. 14, Érsek M. 17/6, Schveighoffer 6.
Csere: Gundinger S. 6/6, Novák M. 5/3, Soós B. 3, Habel -.
Vezetőedző: Kéri Péter

A Közgáz legeredményesebb játékosai: Komma 30, Tichov 20/9.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!