A keleti listavezetővel mérte össze tudását a MEFOB-rájátszásában a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosárlabda csapata, amely a nyugati régióban a negyedik helyet csípte meg. Szabó László alakulata erősen tartalékos összeállításban elveszítette a vasi megyeszékhelyen megvívott első felvonást, ráadásul a visszavágóra még foghíjasabb kerettel kényszerültek kiállni.

A hat mezőnyjátékossal érkezett vendégek azonban így is kitettek magukért. Alaposan meglepődtek a debreceni szurkolók és kosarasok, mert kemény védekezéssel rukkolt ki a SzoESE. Ráadásul támadásban sem vallottak szégyent, bár a dobómutatókban mindkét csapat visszafogottan szerepelt. Plózer kosaraival sikerült megnyernie az első felvonást a vendégeknek.

A folytatásban viszont a DEAC akarata érvényesült. Baczuk távolról eleresztett tripláira nem volt ellenszere a szombathelyieknek. Hiába váltott zónavédekezésre a vasi alakulat szép lassan elfogyott a SzoESE-előnye, s a nagyszünetre már 24-22-es eredmény állt a kijelzőn. A második féldiőben ismét a kiváló védekezéséről híres szombathelyiek percei következtek.

Támadásban sikerült feljavulnia Szabó László tanítványainak és mindig tiszta dobóhelyzetet kialakítva fordította meg az állást a SzoESE. Kardos távolról, Plózer és Balogh közelről volt eredményes, így szombathelyi vezetésről futhattak a csapatok az utolsó felvonásnak. Egészen a 34. perc derekáig őrizte nehezen megszerzett előnyét a SzoESE, amely már a fáradtsággal is küzdött.

A teljes kerettel felálló DEAC az utolsó perceket megnyomva fordította meg az állást és nagy nehezen sikerült megnyernie a hazai mérkőzését. A Debrecen így kettős győzelemmel lépett túl a szombathelyi csapaton és ott van a legjobb négy között. A SzoESE játékosai pedig minden elismerést megérdemelnek, mert az évad során folyamatosan sérülések és betegségek tizedelték az amúgy is szűkös keretet.

DEAC – SzoESE 66-60 (11-14, 13-8, 18-22, 24-16)

SzoESE: Mezősi A. 9/3, Kardos K. 14/6, Püspöki L. 7/3, Balogh V. 9, Plózer P. 19.
Csere: Horváth K. 2.
Vezetőedző: Szabó László

A DEAC legeredményesebb játékosai: Baczuk 17/15, Szabó G. 13.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!