A 2021/2022-es bajnoki idényben nem sok babér termett az Egis Körmend együttesének a Szolnoki Olajbányász ellen. Sem az alapszakaszban, sem a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében nem sikerült megcsípni piros-fekete riválisát a vasi alakulatnak. Pedig a csapatok formája és elért eredménye alapján ez szerda este akár megváltozhat és gyökeres fordulatot is vehet.

A Rába-parti együttes rendkívül hullámzó játékkal rukkolt ki az alapszakasz során, a középszakasz felső-házi küzdelmeire viszont kiegyenlítetté vált a csapat formája. Míg korábban csak álmodohattak Ferencz Csabáék a harmadik helyről, addig ez az elmúlt hetekben realitássá vált. Ráadásul egy kedvező forgatókönyv alapján még előrébb léphetnek a körmendi kosarasok.

A Szolnok legutóbbi öt meccséből csak kettőt nyert meg, az előző fordulóban a Sopron csípte meg őket. A Hűség városi alakualtot viszont a Körmend kétszer is kétvállra fektette és plusz motiváció lehet a vendégeknek, hogy csak egyetlen győzelemmel áll jobban jelenleg a Tisza-parti gárda. Épp ezért a szerda esti felvonás minden tekintetben izgalmas találkozó lehet…

Szolnoki Olajbányász – Egis Körmend
2022. május 4. – 18:00
Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!