Szerda este ismét folytatódott a férfi kosárlabda-bajnokság középszakasza. A nyolcadik fordulóban idegenbeli fellépés a várt a Körmend együttesére, amely a Tisza-parton szerette volna gyarapítani pontjainak számát. A Szolnoki Olajbányász ellen azonban egyetlen alakulat sem mehet biztosra.

Rendkívül kiegyenlített első negyedet hozott a találkozó. A védekezését mindkét csapat remekül megszerezte, kevés helyet hagyva az ellenfél támadóinak. Ennek köszönhetően ritkán jutottak a játékosok tiszta dobóhelyzethez. Az első tíz perc után így döntetlen állásról folytatódott az összecsapás. A színvonalra ezúttal sem lehetett panasza a nézőknek.

A folytatásra tovább szigorította védekezését a Szolnok, ami viszont megtörte a vendégek lendületét. Ritkán És akkor is nehezen találtak a gyűrűbe körmendi kosarasok. Hazai oldalon viszont kíméletlen ítéletvégrehajtó akadtak, ennek eredményeként megnyugtató volt az alföldi csapat előnye a nagyszünetben.

A pihenő jót tett a vasi alakulat nak, amely valósággal megtáltosodott a második félidő kezdetén. Stokes és Savic egy-egy triplával tolta meg a körmendi szekeret. Ebben a periódusban viszont a leginkább White volt elemében, aki kiváló dobóformával járult csapata eredményességéhez. Ennek köszönhetően az utolsó felvonásra már a vendégeknek állt a zászló.

Akkor viszont ismét megrekedt Az Egis Körmend és a szolnoki alakulat valamennyi megingást könyörtelenül kihasznált. Bár a vendégek az utolsó pillanatig hajtottak, a hajrát jobban kontrolláló hazaiak megérdemelt győzelmet arattak. A Körmend legközelebb hazai környezetben játszik, akkor a címvédő Falco lesz az ellenfele.

Szolnoki Olajbányász – Egis Körmend 82-70 (20-20, 21-9, 15-33, 26-8)

Körmend: White 25/12, Stokes 8/6, Takács 2, Savic 8/6, Gordon 8.

Csere: Ferencz 9/3, Henry 8, Krivacsevics 2, Kenéz -, Martinez -.

Vezetőedző: Antonis Constantinides

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!