Egy rendkívül hosszú idény hajrájához közelednek a futsal szakág képviselői. A bajnoki helyosztók és a rájátszás vége előtt azonban még a Magyar Kupa négyes döntőjét is megrendezik a hétvégén. Ezúttal Kecskeméten csapnak össze az érintett csapatok. A Veszprém Futsal mellett a Rubeola FC, a DEAC és a Haladás VSE biztosította helyét a Final Fourban.

A Messzi István sportcsarnokban megrendezendő elődöntőben a szombathelyiek a címvédővel mérkőznek meg. Bár a Fortuna nem fogta a vasi zöld-fehérek kezét, a Veszprém csapatát a bajnokság során többször is legyőzték Dróth Zoltánék. Ezúttal pedig a találkozó győztese egyben jegyet vált arra, hogy a vasárnapi fináléban az aranyérem megszerzését is megcélozza.

Nem lesz könnyű dolga a vasi együttesnek, amely idén a bajnoki címvédés mellett a kupaelsőség újbóli elhódítását tűzte ki célként. Juanra Calvo vezetőedző elmondta, hogy a kupa elődöntő más kávéház lesz valamennyi csapat számára, hiszen ilyenkor bármely együttes képes lehet meglepni riválisát. Ezt szeretné kiküszöbölni a Haladás és a szurkolók támogatásából erőt merítve jutna túl az első akadályon.

A csapat kapitánya, Dróth Zoltán bizakodó a hétvégi szereplést illetően és hozzátette, hogy a héten nagyon kemény erőnléti és taktikai edzésekkel hangoltak a Magyar Kupa négyes döntőre. A szombat délutáni első összecsapást követően rendezik meg a Rubeola FC – DEAC párharcot. A két elődöntő győztese vasárnap a kupaelsőségért bizonyíthat majd.

MAGYAR KUPA FINAL FOUR
2022. május 7.
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

15:30 Haladás VSE – Veszprém Futsal
18:00 Rubeola FC – DEAC

2022. május 8.
19:45 Az I. elődöntő győztese – A II. elődöntő győztese

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!