Egy rendkívül nehéz találkozó várt a Haladás VSE élvonalbeli futsal együttesre, amely biztosította helyét a Magyar Kupa négyes döntőjében. A Final Four idei kiírása során a címvédő és a szombathelyiek párharca ígérte az év legnagyobb csatáját. Ez az előzetes várakozásoknak megfelelően alakult és valóban parázs pillanatokban bővelkedett az elődöntő első felvonása.

A Haladás játékosai elszántan érkeztek Kecskemétre és a Messzi István sportcsarnokba több vasi szurkoló is elkísérte a csapatot. Örömmel konstatálhatták a nézők, hogy a szombathelyiek magukhoz ragadták a kezdeményezést. Bár az első percekben még csak ismerkedtek a felek egymással, ezt követően a zöld-fehérek akarata érvényesült, de a gólra többet kellett várni.

Sok támadást épített fel a vasi együttes, de többször a védelem és a kapus blokkolt, máskor pedig nagy helyezben rontottak a játékosok. Ráadásul alaposan felkészültek a veszprémiek Dróth Zoltánra, többször duplázták védekezés során. Aztán a játékrész hajrájában Luiggi Longo csent el egy labdát, amit végigvitt és a kimozduló kapust érintve, a játékszer becsorgott a kapu közepébe.

Még a szünet előtt egy vasi védelmi hibát torolt meg De Oliveira. Henrique Diniz kapufája volt az utolsó momentum az első játékrész végén. A folytatásban sem változott sokat a játék képe. Mindkét csapat próbált veszélyes akciókat vezetni, de ez a Haladás számára sikerült többször. A hatékony letámadás pedig nagyon gyorsan meg is hozta az eredményét.

Az ellenfél kilencesénél szerzett labdát a zöld-fehér együttes, majd a bevetődő védők lába mellett Vatamaniuc-Bartha bombázott a léc alá. A hátralévő szűkös idő miatt kitámadott és szerkezetet váltott a Veszprém, de ezt szinte azonnal ki is használta a Haladás. Egy átadást csípett le csapata hatosán belül Vas, aki egész pályáról talált be az üresen hagyott kapuba.

Itt nem ért véget a góltermés, hiszen egy átlövésből szépített a Veszprém Pál révén. Hiába rohamozott az utolsó másodpercig a címvédő, idén a Haladás szerzett jogot arra, hogy a döntőben elhódítsa a Magyar Kupa-elsőséget. A vasárnap esti fináléban így ismét megpróbálhatja elérni a vasi klub az aranyérmet.

Haladás VSE – Veszprém Futsal 3-1 (1-1)

Haladás: Alasztics M. – Luiggi Longo, Hajmási M., Dróth Z., Vas Á.
Csere: Gyimesi M., Homlok L. – Szalmás Z., Sipos G., Dávid R., Vatamaniuc-Bartha D., Papp Zs., Gerencsér A., Henrique Diniz.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Luiggi Longo, Vatamaniuc-Bartha D., Vas Á. illetve De Oliveira

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!