Már az év elején sikerült Sztanek Sándornak belekóstolni a nemzetközi versengésben, de akkor csak egy bronzéremre telt tőle. Jelenleg a Magyar Karbirkózó Egyesület alelnökeként nemcsak a háttérben nyújt segítő kezet, hanem versenyzőként jó példával jár elöl. Nem csoda, hogy a honi Betyár Kupa is egyben felkészülési erőpróba volt a külföldet megcélzó delegációnak.

Négy fiatalember vágott neki a rendkívül hosszú útnak, hogy megmérettessék magukat a svédországi szkander világkupán. A magyar különítményre rendkívül jól felkészített csapatok vártak. A Malmköpingben megrendezett erőpróbán a hazai színeket képviselő svédek mellett érkeztek versenyzők Moldáviából, Romániából, Finnországból, Dániából, Norvégiából, Litvániából és Szerbiából is.

A 2022-es esztendő elején megszerzett tapasztalatokból remekül merített a magyar egység és igazi éremesőt hozott nekik az április végi rendezvény. Horváth Roland a juniorkorúak 86 kilogrammosok mezőnyében indult és jobb valamint bal kézzel is remekelt. Egészen a döntőig menetelt, azonban ott kénytelen volt fejet hajtani riválisa előtt.

A juniorok mezőnyében indult Tóth Norbert, aki a 100 kilogrammosok között 1-1 bronzérmet szerzett mindkét fogásnemben. Nemcsak az utánpótlás jeles képviselői, hanem a felnőttek is kellemetlen perceket okoztak a riválisoknak. Mergl Balázs végig magabiztos versenyzéssel rukkolt ki és veretlenül nyerte kategóriáját, a 86 kilogrammosok mezőnyében lett aranyérmes.

Sztanek Sándor Ádám bal kezes kategóriában szintén veretlenül menetelt és nem is talált legyőzőjére, így első helyen végzett. A 77 kilogrammosok között jobb kézzel is szerencsét próbált, itt ezüstérmet szerzett a népes mezőnyben. A svédországi erőpróba egyben ráhangolódás is volt a magyar különítménynek, amely a lengyelországi Európa-bajnokságra készül.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!