A felső-házban érdekelt két Vas megyei alakulat egymással csap össze, ezúttal Körmenden. A 9. forduló párosítása lényegében már a rájátszásra és a helyosztókra való hangolódást jeletni a főszereplőknek. Bár a piros-feketéknek lenne oka a visszavágásra.

Antonis Constantinides együttese a 2021/2022-es kiírásban nem tudta legyőzni megyei riválisát. Ugyanakkor a középszakaszban nem lehetett panasz Ferencz Csabáékra, akik több nagy csatát megnyertek és már a harmadik helyen állnak. Ezt a pozíciót már csak az Alba Fehérvár veheti el a Rába-partiaktól, de ehhez a Szolnokot és a Sopront is le kellene győzniük.

Pontosan ezért nemcsak presztízsértékű a vasi El Classico, hiszen amennyiben nyer az Egis Körmend, bebiztosíthatja a harmadik helyét.

xxx

A Falco az alapszakasz után, már fordulókkal ezelőtt megnyerte a középszakaszt is, így a rájátszásban hazai környezetben kezdheti a párharcokat.

Az eddigi 3 vasi klasszikuson átlagban 83 pontot szerzett a magyar bajnok és listavezető, míg az Egis Körmend 74,3 pontot átlagolt. Nagy csata és szoros meccs várható ma is. Az összecsapás előtt Milos Konakov a sárga-feketék közösségi oldalán mondta el várakozásait.

– A Körmend elleni bármelyik mérkőzésünk mindig fontos a számunkra, ez most sem lesz másként. A saját feladatunkra szeretnénk koncentrálni, ennek legfőbb célja, hogy a lehető legjobb formában érkezzünk a rájátszáshoz. Tovább akarunk fejlődni és győztes mentalitással szeretnénk kosarazni – fogalmazott a Falco mestere.

Egis Körmend – Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely
2022. május 7. – 18:00
Körmend, Városi sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!