Miután a Ferencváros öt góllal legyőzte hazai pályán a Győri ETO-t, és eldőlt, hogy minden bizonnyal a jobb gólkülönbség dönt majd idén a bajnoki címről a női kézilabda NB I-ben, lehetett rá számítani, hogy a szombathelyi lesz az egyik olyan mérkőzés, amelyen a fővárosi zöld-fehérek jelentősen faraghatnak az összesített hátrányukon – írta az nso.hu.

Mégis nyögvenyelősen alakult az első 22 perce az FTC számára, volt olyan pillanat is, amikor 5-3-ra is vezetett az SZKKA, igaz pár perc múlva már 5-8-at mutatott az eredményjelző. Az első félidő hajrához érve még 11–11-es döntetlenre állt a meccs, de azért a szünetig a vendégek elléptek öt találattal, 12–17.

A második játékrészben már egy merőben más mérkőzést és egy sokkal határozottabban védekező Ferencvárost láthattunk, amely 17–0-s sorozatot épített a 26. és a 48. perc között – a huszonkét perces szombathelyi gólcsendnek Lilija Gorilszka vetett véget, ekkor 13–31-re állt a találkozó.

A végére kialakult a húszgólos különbség a két csapat között, 20–40, Emily Bölk egymaga tízszer talált be 11 lövésből, és a 17 esztendős Simon Petra is eljutott öt gólig.

A Ferencváros aranyálmai ennek ellenére távolodóban, hiszen még mindig 48 találat az összesített hátránya a Győrhöz képest. Jobb gólkülönbséggel a Fradi aligha nyeri meg a bajnokságot, esetleg abban bízhat még, ha bízik, hogy az ETO nem nyer Debrecenben.

Ha a tabella hátsó régiójába tekintünk, a Szombathely vereségével biztossá vált a Budaörs bennmaradása az NB I-ben, és a Kisvárda legyőzésével az Érd is nagy lépést tett első osztályú tagságának megőrzése felé. A Dunaújvárosban vereséget szenvedő Vasas kiesett.

A jövő hét végén esedékes Szombathely–Érd meccsen, Pődör Zoltán csapatának legalább hét góllal nyernie kell (ennyivel kaptak ki idegenben a Pest megyeiektől), hogy maradjon még esély a bennmaradásra.

HUNGAST SZOMBATHELYI KKA–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 20–40 (12–17)
Szombathely, 500 néző. V: Kovács T., Mándli.

SZOMBATHELY: TOMASEVICS – Gheorghe, Szekerczés 3 (1), Gorilska 5, Sztosics 2, Pődör R. 1, Csire 2. Csere: Christe, Balog (kapusok), Bíró D., HORVÁTH P. 4, Gabnai, Zsákovics 2, Győri 1, Virág. Edző: Pődör Zoltán.

FTC: JANURIK – KOVÁCS ANETT 6, Klujber 1, EDWIGE 3, Csiszár-Szekeres, Szucsánszki 1, Hársfalvi 2. Csere: Suba (kapus), Kisfaludy 1, E. BÖLK 10, Márton G. 1, Malestein 6 (1), Simon P. 5, Ferenczy, Grbics 4. Edző: Elek Gábor.

Az eredmény alakulása. 7. perc: 3–2. 13. p.: 5–8. 19. p.: 10–10. 25. p.: 11–14. 34. p.: 12–21. 40. p.: 12–25. 46. p.: 12–29. 53. p.: 14–32
Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 2/1

MESTERMÉRLEG
Pődör Zoltán: – Az első játékrészben ki tudtuk használni a fővárosiak védelmi hibáit, sokáig harciasan, elszántan küzdöttünk. A szünet után sajnos húsz percig nem tudtunk betalálni. Ezt követően pályára léptek a fiatalok is, akik hozták a tőlük elvárt teljesítményt. Megyünk tovább, az első félidőre lehet alapozni.

Elek Gábor: – Azért nem tudok maradéktalanul örülni egy húszgólos győzelem után, mert amit az első félidőben műveltünk, az drámai volt. Mentálisan, fizikálisan, mindenhogyan. Ezt a produkciót a Ferencváros semmilyen körülmények között nem engedheti meg magának. A szünetben rendeztük a sorokat, összeállt a védekezésünk, gyors gólokat szereztünk, így magabiztos győzelmet arattunk.

Május 15-én 15 órakor SZKKA – Érd kiesési rangadót rendeznek az Arena Savariában. 

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!