A hajrájához közeledik a férfi másodosztályú labdarúgó-bajnokság. A Merkantil Bank Liga 36. fordulójában idegenbeli fellépés várt a Szombathelyi Haladásra. Nem ígérkezett könnyűnek a siófoki kiruccanás, már csak azért sem, mert a Balaton-parti alakulat egy hellyel és hét ponttal előzte meg a játéknapot megelőzően a Vas megyei riválisát.

Németh Szabolcs vezetőedző viszont mindenképpen szerette volna kiszolgálni a közönséget, így támadófocit és pontot, pontokat remélt az összecsapástól. Az első percekben csak ismerkedtek egymással a csapatok, egyik fél sem vállalt felesleges kockázatot. Kiegyenlítetté vált a játék és közepes iramot diktáltak a játékosok, helyzetig viszont ritkán jutottak el a csatárok.

Aztán a félidő hajrájában megrázta magát a Haladás. Kiss Bence a félpályáról ívelt előre, Tóth Milán a hajszálpontos átadást szépen lekezelte, elfektette a fél védelmet, majd a hálóba passzolt. A térfélcsere után meddő mezőnyfölényig vitte a Siófok, de igazán nagy átütőerő nem volt a hazaiak játékában. Ezzel szemben a szombathelyiek kontrára rendezkedtek be, akadt nagyobb helyzetük is.

Gól viszont nem esett, ezért az edzők cserékkel próbálták megtörni a jeget. Nagyobb változást azonban ez sem hozott. Az utolsó percekre a hazaiak a labdabirtoklás mellett már beletörődtek a vereség tényébe. Igazán angy ziccert nem tudtak kidolgozni. Ezzel pedig a Haladás újabb három pontot szerzett és megerősítette 6. helyét két fordulóval a szezon vége előtt.

BFC Siófok – Szombathelyi Haladás 0-1 (0-1)

Haladás: Verpecz I. – Kállai K., Csató M., Németh M., Bosnjak P. – Tóth Máté (Csilus T. 76′), Kiss B., Holdampf G., Doktorics Á. (Devecseri Sz. 87′) – Tóth Milán (Monori N. 70′), Horváth R. (Tóth-Gábor K. 87′)
Vezetőedző: Németh Szabolcs

Gólszerző: Tóth Milán (39′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!