Meglehetősen hektikus hónapok, évek vannak a falmászók háta mögött, mert bár szabadtéren is űzhető sportágról van szó, a termi szakág – így a versenynaptár is – a koronavírus-járvány miatt hosszú ideig parkolópályára került. Rengeteg versenyzőnek így alternatív megoldást kellett találni a felkészülésre és önmaga formában tartására is. A hétvégén azonban az ország legjobb falmászói adtak egymásnak randevút.

A Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség, valamint a szombathelyi Mászóka Sportegyesület közös szervezésében és a Haladás VSE támogatásával rendezték meg a legutóbbi hétvégén a Magyar Kupa-fordulót. Az Oladi Általános Művelődési Központban ezúttal több útvonalat, nehézségi pályákat alakítottak ki a rendezők, amelyen nyolc kategória képviselői bizonyíthattak a két napos rendezvényen.

Szép számmal érkeztek sportolók, több mint ötvenen adták le jelentkezésüket, amely kimagasló résztvevői létszámnak mondható. A szervezés és lebonyolítás magas színvonalú volt, így gördülékeny volt a versenyeztetés is. A hazai színeket a Mászóka Sportegyesület sportolói képviselték az erőpróbán és nem is vallottak szégyent a kupafordulón.

Ki kell emelni a szombathelyi Tóth Veronikát, aki a Gothard Jenő Általános Iskola 14 éves tanulója és nagy tehetségként tartják számon az edzők. Teljesítményét megkoronázva a válogatott kerettagjaként bizonyíthatott hazai környezetben is. Remekelt a hétvégén is és a női nyílt mezőnyben magabiztos mászással a legjobb eredménnyel zárta a fordulót.

TOVÁBBI EREDMÉNYEKÉRT KATTINTS IDE!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!