Gondos előkészületeket követően kezdte meg a szabadtéri szezont a Haladás VSE tenisz szakosztálya, amely az idényt a nyuszi kupával indította. Ezúttal viszont a zöld-fehér klub egy nívósabb erőpróbának adott otthont, hiszen a Sportligetben található pályán – a klub otthonában – bonyolították le a Vas megyei diákolimpia selejtezőjét és döntőit.

Már a nevezéseknél jól kirajzolódott, hogy régiónkban nagyon felkapott sport lett a tenisz. Az országban a legtöbb résztvevő Vas megyében ragadott ütőt. Egészen pontosan 107 diák lépett pályára a győzelem reményében. Ezzel a létszámmal pedig valamennyi más megyét többszörösen lehagyták és még Pest megyéhez képest is tízzel több gyermek adta le nevezését.

Ez pedig a színvonalon is meglátszódott és édes teherrel szembesültek a szervezők, akik így kétnaposra módosították a lebonyolítás. Első napon a legkisebb korcsoport képviselői, a másodikon a tinédzserkorú fiatalokon volt a sor. A nagy létszám a mérkőzések lebonyolításában is újítást hozott. Először csoportokra osztva körmérkőzések formájában döntöttek a helyekről.

A Davis-kupához hasonlóan először egyesben, majd ezt követően párosban bizonyíthattak a 2-2 fős csapatok. A nap végén aztán fény derült, hogy kik lesznek azok, akik Vas megyét képviselhetik az országos döntőben. Ezt a tornát idén, május végén rendezik meg a Somogy megyei Boglárlellén.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!