Elárverezik az eredetileg II. Erzsébetnek szánt Nindento Wii-t. A licit jelenleg 2500 dollárnál jár, ám a rengeteg játékkedvelő elhivatottságát ismerve ez az ár akár százezres nagyságrendre is rúghat. 

2009-ben a THQ egy őrületes marketingfogást akart összehozni (A THQ alap elképzelése az volt, hogy az eladásokat biztos megdobná, ha a világ leghíresebb családja is ezzel játszana, ezért készült az aranyozott Wii) és készítettek egy 24 karátos arannyal bevont Nintendo Wii-t, amit szerettek volna eljuttatni az angol királynőnek – számolt be róla az esport1.hu.

A konzol nem jutott el az uralkodóig, ugyanis fennakadt a biztonsági szolgálaton, később pedig egy Don nevű gyűjtő kollekciójába került, aki többször is szerette volna eladni a játékgépet és tavaly az eBayen majdnem meg is vették, azonban a platform technikai okok miatt meghiúsította a tranzakciót.  Fél évvel az eset után Don nemrég úgy határozott, hogy újra megpróbálkozik a konzol eladásával és ezúttal a Goldin aukciósház oldalán indultak meg a licitek.

A készüléknek egyébként minden tartozéka megvan, továbbá jár hozzá egy példány a kifejezetten családoknak szánt BIG Family Games programból.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!