Szombathely Megyei Jogú Város Sport,-és Ifjúsági Irodája a szombathelyi amatőr teniszt felkarolva, már a 2021-ben is tett lépéseket, hogy minél több versenyzési lehetőséget biztosítson az amatőr játékosok számára. 

Tavaly két nagy sikerű, komoly részvételi eredményeket produkáló tornát sikerült rendezni, ezen „felbuzdulva” a 2022-es évre még nagyobb terveket szőttek a szervezők, ezért a tavalyi tornákat lebonyolító Palotai Zoltán bevonásával, szervezői feladatokkal történő megbízásával még több esemény várhat az amatőr tenisz szerelmeseire a vasi megyeszékhelyen.

Május 21-én a Takács József Emléktornát rendezik meg a Késmárk utcai pályákon, az őszi  szezonban pedig az immár 2. alkalommal kiírt Andits Tamás emléktorna következik, szintén a Savaria Tenisz-Centrumban.

A két nagy verseny között sem lesz „uborkaszezon”, történt ugyanis, hogy az eredményes szervezőmunkának köszönhetően újra amatőr tenisz csapatbajnoki mérkőzések láthatunk Szombathelyen!

A felhívásra 12 teniszcsapat nevezett, akik két kategóriában (férfi nyílt amatőr és férfi +50 évesek amatőr) fognak versenyezni.

A lebonyolítás rendje: kategórián belül minden csapat játszik mindenkivel (a „klasszikus”: 2 szingli és egy páros)

A nyílt kategóriába 4 csapat nevezett, itt duplán, kétszer is megmérkőznek egymással a csapatok. Összesen közel 120 mérkőzés vár a csapatok tagjaira.

Az első forduló május 13-án, azaz ma 16 órakor kezdődik a Késmárk utcai Tenisz-Centrumban. Ezen a napon két nyílt kategóriás, valamint hat +50-es csapat lép a salakos pályákra.

A mérkőzések a pénteki délutánokra lettek kijelölve, de a szervezők és a Késmárk utcai Tenisz-centrum is igyekeznek – lehetőség szerint – a versenyzők (csapatok) igényeihez alkalmazkodni.

A körmérkőzések várható befejezése (figyelembe véve kis nyári szünetet is) szeptember-októberre tehető.

– Nagy várakozással tekintünk az első „premier évad” elé, reméljük, hogy a bajnokság sikeres lesz és a későbbiekben még többen ragadnak ütőt, hódolva ennek a gyönyörű sportágnak, amely a sport mellett baráti kapcsolatok kialakítását, új ismeretségek ígéretét és persze jó kikapcsolódást, szórakozást kínál a résztvevőknek – fogalmazott érdeklődésünkre Palotai Zoltán főszervező.

Látogass ki és szurkolj Te is!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!