Óriási menetelésben volt része a Szombathelyi Sportiskola U13-as csapatának, amely egy rendkívül hosszú szezon végén hozták haza a bajnoki címet. Az Őryné Merő Nóra nevét viselő korosztályos másodosztályú bajnokságban a hazánk legjobb röplabda egyesületei, szakosztályai bizonyíthattak. A vasi alakulat a nyugati csoportban kezdte meg a szereplését.

Sorra vették az akadályokat, a csoportmeccsek és az egyenes kieséses szakaszban, olyan ellenfelekkel néztek farkasszemet, mint a Szent Benedek RA, a MÁV Előre Akadémia, a bonyhádi Petőfi SC vagy épp a Budaörs DSE. A középszakasz során veretlenül jutottak tovább – csak rosszabb szettarányuk miatt került a második helyre a Szombathelyi Sportiskola csapata.

Az idei döntőnek Miskolc adott otthont, ahol két csoportban zajlottak a mérkőzések, majd a keresztbe játszások után következtek a helyosztók. A döntőben az ország egyik legerősebb együttes, az MTK jutott a SzoSI számára. A két nyert szettig tartó találkozót a szombathelyiek kezdték jobban, majd újult erőre kaptak a fővárosi lányok – akiket a hazai közönség is buzdított.

Ezután hatalmas lelki erőről tett tanubizonyságot a vasi együttes, amely 1-1-es állásnál olyan bámulatos labdamenetekre volt képes, hogy a találkozó hajrájában már a miskolci nézők szimpátiáját is elnyerték. Horváth Dóra és Bedőcs Gergely tanítványai így megérdemelten hódították el az aranyérmet és az első hellyel járó bajnoki serleget is.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!