Véget ért a férfi NB I-es kosárlabda-bajnokság középszakasza, amely valamennyi csapatnak kiemelten fontos volt. A rájátszást megelőző körökben ugyanis valamennyi érintett legnagyobb kérdése az volt, hogy melyik ágra kerül és kivel néz farkasszemet a negyeddöntő práosítása során. Az már korábban eldőlt, hogy a Falco az első, míg a Körmend a harmadik helyet csípte meg.

A Rába-parti együttes a szombathelyieket legyőzve biztosította be dobogós helyét, míg a címvédő elsőségét nem veszélyeztette a Szolnok, amely szerda este vesztesen hagyta el a pályát az Aréna Savariában. Bár a felső-házban nem volt nagy mozgolódás, a közép-, és alsó-házban annál inkább. A Pécs nem tudott elmozdulni az utolsó helyről, míg az Atomerőmű nagy hajrája sem volt elegendő a 12. helyhez. A középszakasz középházban viszont alaposan felfordult a világ.

Sokáig a dobogós helyekért volt versenyben, most pedig még a rájátszás 8. helyéről is lemaradt a Kaposvári KK, amely zsinórban négy vesztes mérkőzését okolhatja elsődlegesen. A Szeged így egyetlen győzelem különbséggel biztosíotta helyét a legjobb nyolc között. Nem biztos, hogy örülnek a NATURTEX-SZTE-Szedeák szimpatizánsai, hiszen első körben a címvédő Falco jutott nekik.

Nagyot rohant az Oroszlány is, amely zsinórban öt meccset nyert (ezen kívül hazai pályán négyszer diadalmaskodott), ezzel pedig megnyerte a közép-ház küzdelmeit és összessítésben az ötödik pozícióból várhatja a folytatást. Ők az Egis Körmenddel mérik össze tudásukat és a vártnak megfelelően három győztes meccsig tart a negyeddöntő párosítása, amelynek részletes menetrendjén dolgozik a kosárlabda szövetség

NEGYEDDÖNTŐK:
Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely – NATURTEX-SZTE-Szedeák
Egis Körmend – MVM-OSE Lions
Szolnoki Olajbányász – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét
Sopron KC – Alba Fehérvár

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!