Haladás-Viktória FC–Soroksár SC 3-2 (0-0)
Haladás Sportkomplexum, 120 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés
Haladás-Viktória: Bíró – Németh A., Balogh, Gődér, Kovács V. – Koprena (Varró, 58.), Urbán V., Sweatman, Feketevízi – Szil (Novák, 86.), Nagy V. (Kiss-Lantos, 41.). Edző: Székely Tibor.
Soroksár: Halla – Molnár A., Miszlai, Nagy A., Kis – Mészáros, Győrik, Antalicz (Patkós, 72.), Benke – Ott, Váradi. Edző: Dukon Béla.
Nagy tétje volt a péntek délutáni bajnokinak, hiszen a szombathelyi siker – függetlenül a bajnokság hátralévő mérkőzéseitől, – biztos 4. helyet és automatikus bronzcsatát jelentett a zöld-fehér lányoknak.
A tétnek megfelelően, nagy fogadkozás után és persze jókora lendülettel kezdték a bajnokit Székely Tibor tanítványai. A szombathelyiek azonnal kapujukhoz szegezték ellenfelüket, aztán jöttek a kisebb, nagyobb helyzetek is. A vendég soroksáriak ritkán jutottak el a hazai kapuig.
A 25. percben egy gyönyörű Gődér–Németh támadás után, utóbbi jobb oldali beadását Koprena kapásból, 10 méterről a felső lécre vágta. Fölényben futballozott a Haladás-Viktória, erre jó bizonyíték volt a 2 lesgól is. A 44. percben egy szép Szil–Németh-Gődér szabadrúgáskombináció után utóbbi közeli lövését védte bravúrral Halla.
Sajnos a szünet után bejött, amitő tartottunk, ha a Viktória FC nem lő érvényes gólt, akkor majd az örök mumus betalál. Így is történt: az 51. percben Miszlai kissé balról, 19 méterről óriási gólt lőtt a jobb sarokba, 0-1.
Nem sokáig tartott a Sori öröme, 5 perc múlva Koprena bal oldali szabadrúgását az ismételten kiválóan futballozó Gődér 7 méterről a jobb felső sarokba fejelte, 1-1.
Aztán, amijkor már kezdett megnyugodni a hazai gárda, megint jött a derült égből villámcsapás. A 60.percben jobb oldali szöglet után a rövid saroknál érkező Kiss két méterről, a szombathelyi kapust, Bírót megelőzve a bal sarokba fejelt, 1-2.
A Viktória FC nem adta fel, újra eredményes volt  alegendás hajrá. A 68. percben Szil balról bepasszolt labdáját Urbán – védőjét megelőzve – 11 méterről a bal sarokba helyezte, 2-2.
És még nem volt vége, hiszen 2 perc múlva, a 70. minutumban egy kipattanó labdát Németh Adél jobbról, 8 méterről a kapu közepébe vágta, 3-2.
A szombathelyi lányok ezután sem álltak le, igyekeztek rálőni még egyet, bebiztosítani a sikert, de az eredmény megőrzése ezúttal fontosabb volt, mint az újabb gól megszerzése.
A jó iramú mérkőzésen a Haladás-Viktória ellen kétszer is vezetett a Soroksár, de a szombathelyi lányok visszajöttek kétszer is a meccsbe, majd fordítani is tudtak, és megérdemelten nyertek, ezzel az utolsó forduló eredményétől függetlenül a negyedik helyen végeztek – és a rájátszásban a bronzéremért mérkőzhetnek majd. Joggal volt nagy az öröm a meccs után.
A meccs után Székely Tibor vezetőedzőt kértük meg, hogy értékelje az újabb sikert.
A Simple női Liga utolsó fordulójában, május 21-én a 6. helyezett Puskás Akadémia otthonában szerepel majd a Haladás- Viktória FC. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!