Utolsó hazai mérkőzésére készült a Szombathelyi Haladás, a férfi NB II-es labdarúgó-bajnokság 37. fordulójában. Az már korábban ismert tény volt, hogy a vasi zöld-fehér együttes a középmezőny élén végez a pontvadászatban, de az összecsapás nem volt tét nélküli. Már csak azért sem, mert a Kecskemét számára a feljutást érő pontok megszerzése volt létkérdés.

Hiába a nagy tét, visszafogottan kezdtek a csapatok, eleinte a mezőnyben folyt a játék. A csendes első percek után előbb a lelátón, majd a pályán indult be az élet. A szurkolás meghozta a Haladás kedvét és az első helyzetet a zöld-fehérek jegyezték. Ezt követően viszont a Kecskemét is megmutatta, hogy miért pályázik az élvonalbeli tagság megszerzéséért.

A félidő derekán aztán a meddő mezőnyfölény gólt, gólokat eredményezett. Először egy tetszetős jobboldali akciót vezettek végig a vendégek, Lukács pedig kíméletlen végrehajtónak bizonyult. Még fel sem ocsudtak a szombathelyi védők az előző támadástól, máris kettőre nőtt a kecskeméti előny. A 26. perc végén egy egyéni villanás is elegendő volt a vendégeknek.

Egy baloldali beadást Tóth Barna pörgetett fel, majd a lehulló játékszert kapásból a jobb alsóba vágta. Csilus révén újra megvillant a Haladás is, de Verpecz bravúrjaira is szüksége volt a vasi együttesnek, hogy ne kerüljön még nagyobb hátrányba. A szünet után folytatódott a nyílt sisakos küzdelem, de a KTE akarata érvényesült eleinte és a Hali kapusának akadt előbb dolga.

A hazai gárda próbált ritmust váltani a második féldiőben, ami új lendületet biztosított. Előbb az 58. percben Tóth Milán bombázott a jobb felsőbe, majd néhány pillanattal később a frissen beállt Tóth Máté egyenlíthetett volna. Ami viszont kimaradt az egyik oldalon, bement a másikon. Tóth Barna ügyetlenkedett el egy helyzetet, de a szöglet után ismét kettő lett a különbség.

A pontrúgásra Szalai érkezett jó ütembe és bólintott a hosszú sarokba. A hátralévő időben mindkét együttes próbált újabb gólokat szerezni, ehhez a felsőlécig eljutó KTE volt közelebb. Idegenbeli sikerével utcahossznyi előnyre tett szert a Kecskemét a DVTK-val szemben, amely a Vasas mögött végezhet a második helyen és a következő szezont az élvonalban kezdheti.

Szombathelyi Haladás – Kecskeméti TE-HUFBAU 1-3 (0-2)

Haladás: Verpecz I. – Kállai K., Csató M., Németh Milán, Bosnjak – Csilus T., Holdampf G., Kiss B. (Lencse), Doktorics Á. (Tóth Máté) – Tóth Milán, Horváth R. (Lucas Simut).
Vezetőedző: Németh Szabolcs

Gólszerző: Tóth Milán illetve Lukács, Tóth B., Szalai G.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!