A végéhez közeledik a férfi NB II-es futsal bajnokság rájátszása, amelyben két Vas megyei egyesület is érdekelt. A felső-házban a szombathelyi színeket képviselő Haladás VSE II. lépett pályára, míg az alsó-házban a Sárvár Futsal gárdája bizonyíthat hétről-hétre. Ezúttal a Hali-fakó a Rohonci úton fogadta a REAC-ot, míg Halmos Mátéék Dunaújvárosba látogattak.

Szombathelyen nehezen indult be a hazaiak szekere, ráadásul korán, már a negyedik percbe hátránybe került Sziffer András alakulata. Gyors időkéréssel és folyamatos frissítéssel aztán szép lassan átvette az irányítást a Haladás és a tmérdek helyzetükből kettőt értékesíteni tudtak a szünetig. A térfélcsere után sem lassított a zöld-fehér együttes és újabb gólokat jegyeztek.

Bár a vendégek próbálták megnehezíteni a vasi alakulat dolgát, ezúttal csak a tisztes helytálláshoz volt ez elegendő. A Sárvár helyzete minden szempontból nehéz volt. A hétközi fordulót az egykori élvonalbeli, szebb időket is megélt Dunaújvárosban rendezték. A hosszú út mellett a tartalékos összeállítás miatt is fájhatott Halmos Máté feje a kezdő sípszót megelőzően.

Sérülések, betegségek, munkahelyi elfoglaltságok miatt összesen hat játékos – egyetlen cserével – lépett pályára a vasi együttes. Nagy csatát hozott ennek megfelelően a találkozó. A vendégek felesleges kockázatot nem vállaltak, de szép támadásokat vezettek. A 15. percben egy tetszetős akció végén pedig a vezetést is megszerezték Lőrincz jóvoltából.

A második félidőben kiegyenlítetté vált a játék, majd a hajrát nagyon megnyomta a teljes kerettel felálló Dunaújváros. Az utolsó percekben az egyenlítés is összejött a hazaiaknak, de értékes pontot szerzett a Sárvár, amely ezzel továbbra is őrzi második helyét az alsó-házban. A Haladás győzelmét követően a negyedik pozíciót foglalja el a felső-ház küzdelmeiben.

*

Haladás VSE – REAC Sportiskola SE 5-2 (2-1)

Haladás: Horváth B. – Knizs O., Kiss P., Volner B., Vidák B.
Csere: Soronics G. – Kovács M., Kárász N., Horváth Z., Dobos D., Horváth F., Puhr B., Sodics Á.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Kárász N. (19′), Knizs O. (20′), Dobos D. (25′), Kiss P. (35′, 40′) illetve Sztojanovits (4′), Kiss T. (29′)

*

Dunaújváros Futsal – Sárvár Futsal 1-1 (0-1)

Sárvár: Soós B. – Lőrincz D., Nagy M., Fábián K., Halmos M.
Csere: Gyenese Á.

Gólszerző: Ivacs G. (37′) illetve Lőrincz D. (15′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!