Nagyon jó, már-már nyári idő és szakértő közönség fogadta ismét Celldömölk városában a 11 fős versenyzői mezőnyt.

Korábban már megírtuk, hogy 6 versenyszámban kellett összemérni erejüket a versenyzőknek, akik az ország szinte minden térségét képviselve érkeztek a vasi városba, Szombathely és Vas megye színeit Gadó András képviselte.

A verseny kora délután a Himnusz hangjaival kezdődött, majd Fehér László celldömölki polgármester köszöntője következett. A versenyt megnyitó szavak után vette kezdetét az országos bajnokság.

Izgalmas, tartalmas küzdelmeket láthattak a helyszínre kilátogatók, akik maximálisan elégedettek lehettek, hiszen az elmúlt egy évtized leggigantikusabb súlyaival tűzdelt versenyfeladatokat láthattak.

Több versenyző még a pillanatnyi testi épségét, erejét, fizikális képességét is kockáztatva teljesítette a feladatokat.

Volt itt minden, siker, kudarc, csalódottság, ájulás közeli pillanat, egekbe szökött adrenalin és izgalmak sokasága – fogalmazott érdeklődésünkre a szombathelyi Gadó András, aki egyetlen könnyű súlyú versenyzőként szállt harcba a nála nagyobb testtömegű erősemberekkel.

– Sikeresnek értékelem a verseny végkimenetelét, hiszen a 11 fős mezőnyben könnyű súlyú versenyzőként a 9. helyen sikerült megszereznem. Az ország elit versenyzői között, ebben az erős mezőnyben elért eredmény mindenképpen értékesnek mondható.
Maratoni versenyt tudhat minden versenyző maga mögött, hisz az átlagos 5 versenyszám helyett Celldömölkön 6 versenyszámot rendeztünk. Egymás után kellett mindenkinek maximálisan teljesíteni, a 6 versenyszámot kisebb szünetekkel teljesítettük. Érdekesség, hogy egy edzésen 2, maximum 3 versenyszámot gyakorol egy alkalommal a versenyző.
Összességében örülök az eredménynek, hiszen ez az előkelő helyezés és sportteljesítmény is bizonyítja, hogy a több éves – kezdetben döcögős – munka, talán kezd kikerekedni és ismét sikerül Szombathelynek és magamnak is bebizonyítani, hogy a befektetett munka mindig meghálálja magát, sikert hoz – tette hozzá a szombathelyi erősember.

Az országos bajnokság végeredménye:
1. Véró Alex (Derekegyháza) 58
2. Juhász Péter (Mád) 56,5
3. Mészáros Dávid (Sárosd) 47,5
4. Losonczi Imre (Békésszentandrás) 41,5
5. Hegedűs Ádám (Budapest) 40
6. Molnár Zsolt (Bölcske) 40
7. Boros Adrián (Sajópálfa) 27
8.Horváth Tamás (Komárn) 23,5
9. Gadó András (Szombathely) 22,5

10. Kovács Ferenc Polgárdi) 20,5
11. Borovszki Norbert (Szeged) 17 pont.

A 25 éves derekegyházai versenyző, Véró Alex 1 évig birtokolhatja az országos bajnoki címet.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!