A már-már unalmas középszakasz után, végre újra nagy izgalmakat élhetnek át a hazai kosárlabda-élvonal rajongói. Ma este megkezdődnek a küzdelmek a legjobb 4 közé jutásért. A vasi csapatok közül a Falco a Szeged, a Körmend pedig az Oroszlány csapatával küzd meg, a pályaelőny a szombathelyi és a körmendi csapatnál lesz.

A magyar bajnoki címvédő Falco gárdája 3 alkalommal találkozott a szegediekkel, 2 győzelem és 1 fájó vereség a mérleg. Ezeken az összecsapásokon a legeredményesebb Szedeák-játékos a szombathelyi nevelésű Bognár Kristóf volt, aki 16,3 pontot átlagolt. A szegediek legjobbja Tayler Persons, az amerikai irányító 21,3 pontot és 7,3 asszisztot átlagol meccsenként.

A negyeddöntő 1. meccse előtt Milos Konakov, a sárga-feketék mestere a klub közösségi oldalán mondta el várakozásait.

– Az utóbbi napokban nagyon jó ritmusban edzettünk, érződött a fiúkon, hogy izgatottak. Szeretném, ha a párharc első meccsén minél többen szurkolnának nekünk, és remek hangulatot teremtve hajszolnának bennünket a győzelembe. Biztos vagyok benne, hogy drukkereinkkel együtt sikerül a párharcot jól kezdeni – fogalmazott a Falco mestere.

A Falco – Szedeák meccsen 18 órakor dobják fel a labdát. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!