A tanév vége közeledtével szép lassan valamennyi sportágban a Diákolimpia döntőit bonyolítják. A legutóbbi hétvégén kiemelt helyszín volt a vasi megyeszékhely, amely egyszerre két kiemelt szakágnak adott otthont. A Brenner iskola tornacsarnokában a sakkozók fináléját, míg a Király Sportlétesítményben az ország legjobb tanintézmények női focicsapatai mérték össze tudásukat.

A Diákolimpia lány V-VI. korcsoport számára kiírt kispályás labdarúgás töretlen népszerűségnek örvend. Pálóczi László, a Vas megyei Diáksport Egyesület elnöke nagy örömmel konstatálta, hogy nemcsak létszámban, hanem minőségben és technikai tudásban is észrevehető a fejlődés, amely az egész tornát is jellemezte. Köszöntét fejezte ki a támogatóknak és a helyszínt biztosító Király Sportlétesítménynek is.

A három napon keresztül zajló rendezvényen 17 csapat mérte össze tudását. Pest és Vas megyéből 2-2 együttes vett részt a küzdelmekben, a többi régióból pedig a legjobbak kvalifikálták magukat az országos döntőbe. A szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium a C-csoportot 100 százalékos teljesítménnyel abszolválta és az egyenes kieséses szakaszban is kiválóan menetelt.

A másik vasi alakulat, a Herman Ottó iskola növendékei egy nehéz ágon találták magukat. A D-jelű ötösfogatban a harmadik helyen végeztek, majd a helyosztókon végül a 11. helyet szerezték meg. Az NLG az egyenes kieséses szakaszban sem tűrt ellentmondást. A székesfehérvári Árpád majd a csornai Hunyadi sem tudta útját állni a szombathelyi lányoknak.

A döntőben vitathatatlanul a két legerősebb együttes mérte össze tudását. A budaörsi Illyés és az NLG összecsapása kevés gólt, de nagy csatát hozott. Végül 2-1-re megnyerte a vasi együttes a finálét, amely így hazai környezetben szerezte meg a diákolimpiai aranyérmet. A harmadik helyen a székesfehérvári Árpád Technikum csapata végzett.

DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ
Labdarúgás – LEÁNY V-VI. korcsoport

1. Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium: Albert Anna (2004), Balogh Sára (2004), Gévay Dorka (2004), Németh Adél (2005), Nyári Virág (2004), Pálmai Eszter Mária (2003), Spilenberg Maja Andrea (2007), Varga Zsófia (2007), Varró Veronika (2004)
Testnevelő/Kísérő: Szeltner Anita/Tebeli György

2. Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum
3. Székesfehérvári SZC Árpád Technikum Szakképző Iskola
4. Veszprémi SZC Táncsics Mihály Technikum
5. Barcsi Széchényi Ferenc Gimnázium és Kollégium
6. Soproni SZC Hunyadi János Technikum
7. Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium
8. Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium
9. Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium
10. Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikuma
11. Kisalföldi ASzC Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
12. Zalaegerszegi SZC Keszthelyi Közgazdasági Technikum
13. Gyulai Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola
14. Szolnoki SZC Vásárhelyi Pál Két Tanítási Nyelvű Technikum
15. Tatabánya, Bárdos László Gimnázium
16. Váci Madách Imre Gimnázium
17. Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma és Kollégiuma

Különdíjasok:

Legjobb kapus: Gévay Dorka (Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium)
Legjobb mezőnyjátékos: Buzás Emma (Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum)
Legeredményesebb testnevelő: Szeltner Anita (Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium)
Gólkirálynő: Kiss-Lantos Hanna 15 gól (Kisalföldi ASzC Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!