AVUS – Tatabányai VSE 8-5 (2-1, 2-1, 2-2, 2-1)

OB I/B-s vízilabda-mérkőzés – AVUS Aréna, 100 néző

A szombathelyi gólokat Csaba M. 3, Baranyai Á. 2, Sági B., Szabó B., Mercs Á. 1-1.

Az 1. negyedben Csaba M. szerzett vezetést, aztán emberelőnyből egalizáltak a vendégek. Ezt követően Baranyai Á. lőtte a második szombathelyi gólt, 2-1.

Ezután közel 8 perces gólcsend következett, majd a 2. negyedben Sági B. növelte az előnyt, erre szinte azonnal válaszolt a TVSE, majd újra Csaba M. talált be, 4-2.

A 3. negyedet Szabó B. gólja nyitotta, aztán a játékrész derekán tudtak szépíteni a vendégek, 5-3. Ebben a 8 percben még 1-1 gól esett, a szombathelyi találatot Baranyai Á. jegyezte, 6-4.

Az utolsó játékrészben Csaba M. és Mercs Á. góljai végleg eldöntötték a meccs kimenetelét, apró szépségtapasz a vendégeknél, hogy a dudaszó előtt 3 másodperccel Szenczi révén még szépítettek, 8-5.

A győztes meccs után Zoufal Norbert értékelte a látottakat.

A megszokott kezdő csapatunkból különböző okok miatt 4 játékos is hiányzott, így a megszerzett 3 ponton kívül sok mindennek nem lehet örülni, talán csak annak, hogy számos saját nevelésű fiatal játékos jutott játékpercekhez. Külön gratulálok Mercs Hunornak, aki serdülő játékosunk és első gólját meglőtte a felnőtt csapatban. Tudtam, hogy nyögve-nyelős meccs lesz, de az bíztató, hogy 5 kapott gólon tudtuk tartani az ellenfelet – fogalmazott a szombathelyi vezetőedző.

Az OB I/B-s tabella állása: 1. KSI 69, 2. Kanizsa 66, 3. AVUS 55…5. Invictus 42…12. TVSE 12 pont. 

AVUS a hétvégén Martfűn szerepel, május 21-én 13 órakor az előkelő 5. helyen álló Invictus SC lesz az ellenfél.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!