Négy fordulóval az NB II-es felső-házi rájátszásának vége előtt már körvonalazódik, hogy hol végezhetnek a csapatok a szezon végén. A Haladás fakó együttese a felső-, míg a Sárvár az alsó-házban szerepel és az egész bajnokság során kiegyensúlyozott teljesítménnyel rukkoltak ki. A legutóbbi játéknapon a szombathelyiek idegenben, a Rába-parti alakulat pedig otthon bizonyíthatott.

A Haladás II. a felnőtt csapat miatt ezúttal tartalékos összeállításban utazott aktuális ellenfeléhez. A Magyar Futsal Akadémia listavezetőhöz méltó módon játszott és igyekezett gyorsan rövidre zárni a találkozót. Az első félidőben a magabiztos játék mellé gólokkal adott ennek nyomatékot a MFA. A második felvonásra viszont kiegyenlítetté vált a játék és az eredményesség is.

A szombathelyiek felbátorodtak és sikerült kozmetikázniuk is a végeredményen. A Hali-fakó számára pedig továbbra is elérhető a dobogós hely, az ehhez szükséges pontokat a hátralévő fordulókban szerezheti meg. Az idényt újoncként kezdő Sárvár Futsal szintén eredményes évad hajrájához közeledik, amelynek újabb állomása volt a legutóbbi fordulóban aratott győzelem.

Az alsó-ház első helyére pályázó vasi csapat ellenfele, a közvetlen rivális PTE-PEAC volt, amely kellemetlen játékstílust képvisel. Bár a hazaiak szerezték meg a vezetést, a vendégek gyorsan fordítani tudtak. Manganelli és Kovács vezérletével aztán ismét újított a Rába-parti alakulat, amely még a szünet előtt betalált a pécsi kapus ketrecébe.

A térfélcsere is folytatódott a nagy csata és újabb gólokat lőttek a csapatok, ugyanakkor arra a sárvári együttes vigyázott, hogy megfelelő távolságban tartsa pécsi ellenfelét. Ezzel a sikerrel pedig beérte ellenfelét a vasi alakulat és holtversenyben a nyugati csoport alsó-házának élére állt. A folytatásban a Sárvár Szigetszentmiklóson szerepel, míg a Haladás az UTE gárdáját fogadja.

Magyar Futsal Akadémia – Haladás VSE II. 6-2 (3-0)

Haladás: Gyimesi M. – Kárász N., Dobos D., Sodics Á., Vidák B.
Csere: Soronics G. – Kovács M., Horváth Z.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Lőrincz (4′), Módly (15′, 40′), Simon (17′), Tarpai (23′), Dávid (24′) illetve Dobos D. (31′), Gyimesi M. (31′).

*

Sárvár Futsal – PTE PEAC-B BUILD&TRADE 5-3 (3-2)

Sárvár: Soós B. – Lőrincz D., Tóth L., Halmos M., Manganelli A.
Csere: Faiszt P., Varga K., Balogh Á., Fábián K., Kovács A., Mézer V.

Gólszerző: Tóth L. (11′), Manganelli A. (15′), Kovács A. (17′, 23′), Halmos M. (29′) illetve Vénosz (13′), Barta (14′, 37′).

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!