A tanév végéhez közeledve valamennyi sportágban győzteseket hirdetnek a Diákolimpiai döntőkben. Ahogy korábban beszámoltunk róla, a kispályás női labdarúgásban a Nagy Lajos Gimnázium csapata tarolt a Király Sportlétesítményben megrendezett országos döntőben. A hétvégén azonban nemcsak a szabad ég alatt zajlottak az események, hanem zárt térben is.

A Brenner János Általános Iskola, a Megyei Sakkszövetség, a Magyar Diáksport Szövetség és a Haladás VSE szakosztályának összefogásából – rekord idő alatt – sikerült megszervezni az év egyik legnagyobb sportrendezvényét. A sakk csapat diákolimpiai döntőre ugyanis mintegy 129 csapat és 523 diák adta le nevezését. A koronavírus-járvány miatt két év szünet után mérkőzhettek meg a legjobbak egymással.

A lebonyolítás menetrendje alapján két napon keresztül, 8 fordulón bizonyíthattak a résztvevők és gyűjtögethették az értékes pontokat. A hazai színeket a Brenner János Általános Iskola és Gimnázium, az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium valamint a kőszegi Árpád-házi Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium képviselték.

A várakozásoknak megfelelően a vasi csapatok kiegyensúlyozott teljesítménnyel a középmezőnyben végeztek. A jelenlévő edzők elégedettek konstatálták, hogy több diák már igazolt versenyzőként vett részt az erőpróbán, amely tovább emelheti a színvonalat a különböző csapatbajnokik során.

Országos sakk csapat Diákolimpia Döntő

Vasi eredmények

Alsós fiú:
18. Brenner János Általános Iskola és Gimnázium
19. ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

Felsős fiú:
9. Brenner János Általános Iskola és Gimnázium
14. Árpád-házi Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium (Kőszeg)

Felsős lány:
9. Brenner János Általános Iskola és Gimnázium

További eredményekért kattints IDE!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!