Hosszú hetek, hónapok óta kényszerült idegenben megvívni mérkőzéseit a Szombathelyi Sportiskola U17-es korosztályos csapata. A Horvát Oktatási Központ tornacsarnokának felújítási munkálatai miatt némileg lépéshátrányba került a vasi együttes, de kitartó munkával sikerült megfelelő forgatókönyvet összeállítani a szakmai stábnak, a játékosok pedig ember feletti akarattal dolgoztak.

A kemény munkának mindig megvan az eredménye és ennek a történetnek is szép vége lett. A Szalayné Sebők Éva nevét viselő U17-es korosztályos bajnokság nyugati csoportjának helyosztóit rendezték a legutóbbi hétvégén. Az eredményes alap-, majd középszakasz után a vasi együttes a legjobb négy közé menetelt, ahol két nagyon fontos találkozó várt a SzoSI-ra.

Az eldöntő győztese jutott csak a döntőbe, a szombathelyiekre pedig a nagy múlttal rendelkező Vasas B-jelű csapata várt. A három nyert szettig tartó párharc első játszmáját Széll Dániel tanítványai húzták be, majd egyenlített a fővárosi alakulat. Innen viszont már nem engedte ki az irányítást a SzoSI és közel 100 perces derbin megszerezte a finálét érő győzelmet.

Ezt követően a TRSE együttesével nézett farkasszemet a vasi alakulat. Felváltva vezettek a csapatok a szettek tekintetében, az egyenlő erők küzdelmét hozó párharc során szükség volt az ötödik felvonásra is. Itt viszont a szombathelyi lányok lejátszották a pályáról ellenfelüket és megérdemelten hódították el az aranyérmet, megkoronázva egész éves teljesítményüket.

Szombathelyi Sportiskola/HVSE A – Vasas SC B 3-1 (16, -19, 15, 20)

TRSE – Szombathelyi Sportiskola/HVSE A 2-3 (14, -20, -24, 19, 5)

Szombathelyi Sportiskola: Nagy Dorina, Kőrösi Zorka Jázmin, Vörös Petra, Horváth Szonja, Gráczer Virág, Rudolf Larissza, Tóth Bíborka, Mátyás Laura, Szakály Stefánia, Németh Anna, Gergácz Olga, Németh Luca, Némethy Száva Hanna.
Vezetőedző: Széll Dániel

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!