A Merkantil Bank Liga zárómeccse a szolnoki csapat számára úgymond élethalál-harc. A Szolnok 38 ponttal az éppen még kiesést jelentő, 18. helyen áll, előtte a Békéscsaba 39, a Csákvár 40 pontos. Mögötte a III. kerületi TVE 37, az utolsó Budaörs pedig 35. Az öt csapat közül búcsúzik három. Ám mivel a szolnokiaknak a sorsuk nem a saját kezükben van, esetleges hazai siker esetén is kieshet a kék-fehér gárda. Viszont, hogy legyen esélyük a bentmaradáshoz, nyerniük kell. Az alföldiek jó formában vannak, utolsó hat meccsükből négyet megnyertek, egy-egy döntetlent és vereséget gyűjtöttek be. Egy hete 2-1-re győztek Tiszakécskén. Három rutinos, az NB I.-gyet is megjárt játékosuk is van, a korábbi felcsúti, paksi kapus Hegedűs Lajos és az exdiósgyőri Gohér Gergő és a korábbi honvédos Vólent Roland. Házi gólkirályuk Sipos Zoltán hét találattal – áll a haladas.hu-n megjelent előzetesben.

A Haladás egy hete odahaza a Kecskeméttől 3-1-re kikapott, előtte négy meccsen viszont veretlen maradt és gólt sem kapott. Az 54 ponttal a hatodik helyen álló Haladás előbbre nem tud lépni a tabellán, viszont ha kikap vagy döntetlent játszik és a mögötte egy ponttal, 53 egységgel  álló Győr nyer (az ETO a Dorogot fogadja), akkor a kisalföldi gárda megelőzi. Szombathelyi vereség esetén a nyolcadik Soroksár (51 pont) is beelőzhet, ha nyer – bár erre kevés az esély, a sárga-feketék a bajnok Vasas vendégei lesznek. Ősszel egyébként a Haladás Kiss Bence és Horváth Rajmund góljával 2-1-re győzött a Szolnok ellen.

A meccs előtt a szombathelyiek vezetőedzőjét kérdeztük az esélyekről.

Sajnos hazai pályán nem sikerült győzelemmel búcsúznunk közönségünktől, ezúttal viszont szeretnénk begyűjteni a három pontot. Eltelt 37 forduló, így a bajnokság vége felé a játékosokon elsősorban a mentális fáradtságot érzem, de az utolsó meccsre valamennyien odateszik magukat. Egy harcias, agresszív, fizikálisan erős ellenfélre számítok. A Szolnok csapatként erős, egységes, ráadásul jó formában van. Mi azonban szeretnénk megtartani jelenlegi pozíciónkat. Szolnokon nehéz mérkőzésre számítok, hiszen a hazai csapat az NB II-ben maradásért küzd. Szeretnénk jól zárni a szezont – fogalmazott Németh Szabolcs.

A Szolnoki MÁV FC – Szombathelyi Haladás meccsen 18 órakor harsan fel a kezdő sípszó. Az összecsapást élőben közvetítjük.  

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!