Péntek este abban a szellemben lépett pályára Oroszlányban pályára az Egis Körmend, hogy amennyiben megnyerik a negyedik találkozót ott lesz a csapat a legjobb négy között. Erőt meríthetett a vasi alakulat abból, hogy az első felvonás után biztató játékkal nyerte valamennyi találkozót.

Ugyanakkor a házigazda szerette volna a mindent eldöntő ötödik összecsapást is kiharcolni, ezért nagy derbit hozott a pénteki. A Körmend a feldobás követően azonnal magához ragadta a kezdeményezést és stabil védekezéssel meglepte ellenfelét, ráadásul pont erős támadójáték is párosult ehhez.

Hiába érkezett a hazai időkérdés, mert a különbség állandósult a második negyed derekáig. Bár nagy hajrát vágott ki az Oroszlány a vasi alakulat jól kontrollálta a találkozót és a nagyszünetre megnyugtató előnnyel vonulhatott. A pihenő sem törte meg a vendégek lendületét akik újult erővel rohamosztag és az első negyedben mutatott parádés játékkal kirukkolva ismét növelte a vasi fórt.

Az utolsó felvonásra már hitét vesztette AZ OSE, így az Egis Körmend csere játékosai ezúttal nagyobb szerepet kaptak és éltek is a lehetőséggel. A negyedik mérkőzést végül könnyedén nyerte az esélyesebb Vas megyei gárda. Összesítésben teljesen megérdemelten 3-1-re bizonyult jobbnak Ferencz Csabáék, akik a legjobb négy között folytathatják a rájátszás.

MVM-OSE Lions – Egis Körmend 72-86 (15-24, 16-15, 14-24, 27-23)

Körmend: White 11/9, Stokes 5/3, Martinez 2, Savic 23/15, Gordon 10.
Csere: Ferencz 17/9, Doktor 3/3, Durázi 6/3, Krivacsevics 7, Takács 2, Kiss – , Kenéz – .

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!