AVUS – ASI DSE 14-10 (2-2, 3-1, 7-1, 2-6)

OB I/B 26. forduló – 150 néző, Szombathely, AVUS Aréna

Hazai gólszerzők: Csaba M. 5, Kurucz B. 4, Németh L. 3, Baranyai M. és Doma L. 1.

Az 1. negyed első percének végén a fővárosiak szereztek vezetést, majd Németh L. egalizált. A játékrész derekán újra az ASI lőtt gólt, majd a hajrában a szombathelyi medencétől elköszönő Kurucz B. is betalált, 2-2.

A 2. negyedben Kurucz B. második gólja már hazai vezetést jelentett, aztán Csaba M. még 2 gólt szerzett, így a félidőben 5-3-at mutatott az eredményjelző.

A 3. negyedben eldöntötte a 3 pont sorsát a hazai csapat. Rögtön a ráúszást követően, előbb Baranyai Á., majd Németh L, aztán Kurucz B. és Csaba M. is újból bevette az ASI kapuját, de a fiatal Doma L. is eredményes tudott lenni emberelőnyből, 12-4.

A 4. negyedben – érthető módon – már nem úgy összpontosítottak az aligátorok, ahogy korábban, de Németh L. és Kurucz B. újból gólt szerzett. Az ASI feljött a végén, de a győzelmet semmi nem veszélyeztette, 14-10-re ezt a meccset is behúzták a szombathelyi pólósok.

A meccs után Zoufal Norbert értékelt.

– Nagy átalakulás előtt áll felnőtt csapatunk, így azt gondolom, hogy az elsődleges célt elértük, ezzel a győzelemmel szépen búcsúztattuk el a tőlünk elköszönő játékosainkat. A lényeg, hogy győztünk, jó szájízzel jöhettünk ki az uszodából – nyilatkozta érdeklődésünkre az AVUS mestere.

 

Az OB I/B végeredménye: 1. KSI 78 (feljutott az OB I-be), 2. Kanizsa 72 (osztályozót játszik az OB I-be jutásért a Szentessel), 3. AVUS 61, 4. YBL 54…9. ASI DSE 33…14. Neptun 12 pont.

Az AVUS csapata hamarosan évzárót tart, ahol több játékosától is elköszön a klub.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!