A hétvége során lezajlott a Vas Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 30. fordulója, ahol igazán nagy tét csupán két csapat számára volt, mivel az egyik kieső hely, valamint a 3 dobogós személye már adott volt a játéknap előtt. 

Idegenbeli győzelmekből csupán kettő született a hétvégén, az egyiket az éllovas Sárvár szállította, akik egy fordulatos találkozón győztek Körmenden, a másikat pedig a Vép gárdája aratta Rábapatyon, így eldőlt, hogy a vépiek megőrzik 4. helyüket a tabellán, a Rábapaty pedig a 9. pozícióban fejezi be a 2021/22-es szezont.

Noha komoly tétje már nem volt, előzetesen komoly ütközetre lehetett számítani Celldömölkön, ahol a bronzérmes csapat a tavasz során remekül menetelő táplániakat fogadta. A találkozó végeredménye remekül tükrözi a meccs képét, ám ennél még nagyobb arányú is lehetett volna a különbség, ha a hazaiak jobban használják ki a helyzeteiket, mert rengeteget sikerült kidolgozniuk a 90 perc alatt. A derbi után az éremátadásra is sor került. Fotók is készültek a díjátadóról, amelyek ide kattintva érhetőek el.

Nem tudott győzni, ezzel pedig a Szentgotthárd eredményétől függetlenül az utolsó előtti, papíron kiesést jelentő helyen végzett az Egyházasrádóc együttese. A korábbi években is legfőképp a kiesés elkerülése ellen küzdő együttesnek ezúttal nem sikerült elérnie a kitűzött célt, ám becsületükre legyen mondva, hogy a Jánosháza elleni mérkőzésen is végig küzdöttek, a 91. percben össze is jött számukra az egyenlítés.

A Szentgotthárd egy fokkal könnyebb helyzetből várhatta az utolsó fordulót, hisz sorsa a saját kezében volt, csupán győzniük kellett a hétvégén. Ellenfelük azonban nem nagyon hibázott az alsóházi csapatok ellen ebben a szezonban, ám ezúttal a már tét nélkül pályára lépő Haladás kapitulált, ezzel a hazaiak megünnepelhették a nehezen kivívott bennmaradást.

Pontszerzéssel búcsúzik a megyei I. osztálytól a Lukácsháza csapata. A szebb napokat is megélt gárda remek körülményei ellenére kifejezetten gyengén szerepelt a tavaszi szezon során, csupán 5 pontot sikerült szerezniük, de a Vasvár ellen még játszottak az utolsó körben egy 6 gólos döntetlent.

Pénteken került sor a Bük és a Répcelak találkozójára, amelyet végül ilyen arányban is megérdemelten nyert meg a hazai együttes, amely így éppen közvetlenül soros ellenfele előtt végzett a tabellán.

Nem hozott gólt az ezüstérmes Király SE és a nagyok ellen rendre pontot szerző Kőszeg összecsapása.

TABELLA

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!