Egy jól sikerült alap-, és középszakasz után a tabella harmadik helyén végzett az Egis Körmend élvonalbeli kosárlabda együttes. Ezt követően a rájátszás első felvonása nem igazán alakult az eltervezettek szerint. Az OSE Lions elleni elveszített hazai derbit követően viszont szebbik arcát mutatta a vasi alakulat, így végül 3-1-es összesítéssel jutott a legjobb négy közé.

Meglepetésekből nem volt hiány, hiszen a Körmend ellenfele nem a másodikként – így pályaelőnnyel rendelkező – Szolnok lesz, hanem a Kecskemét. A lila-fehérek ugyanis óriási lelkesedéssel győzte le a bajnoki címre pályázó Olajbányászt. A Szolnok búcsúját követően a KTE-Duna Aszfalt jutott így az elődöntőbe, a párharc pedig szerda este veszi kezdetét.

Az eredmény megjósolhatatlan, hiszen mindkét együttes képes nagyon jól, de mélyen tudása alatt is játszani. Erre kiváló példa az alapszakaszban született két összecsapás is. Körmenden a Rába-parti kosarasok domináltak és nyertek 105-78-ra, a március közeépn megrendezett visszavágón viszont a KTE örülhetett, miután 93-67-re diadalmaskodtak. Parázs derbi vár tehát a két főszereplő együttesre!

Egis Körmend – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét
2022. június 1. – 17:45 (TV: M4 Sport)
Körmend, Városi Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!