Az Alba Fehérvár ,,söpréssel”, 3-0-val lépett túl negyeddöntős ellenfelén, a Falco pedig 3-1-re tudta le a párharcot. Előbbi csapat a soproni, utóbbi a szegedi gárdát fektette két vállra.

Szerda-szombat-kedd ritmusban pedig már a legjobb 4 között is megkezdődnek a küzdelmek, amelyek végén, de már a fináléban akár a vasi klasszikus is összejöhet!

Az első összecsapaás előtt érdemes arra emlékeztetni, hogy az egyetlen magyar csapat az Alba Fehérvár volt, amely győzni tudott az Arena Savariában, december 30-án 91-93 állt az eredményjelzőn. Az Alba egyébként vendégként 11 alkalommal tudott győzni, míg 8-sor vesztesként hagyta el a hazai várat. A fehérváriak átlagban 85,5 pontot szereznek idegenben, legjobbjuk pedig Vojvoda Dávid, aki 18,2 pontot átlagol.

A sárga-feketék mestere a fentiek tükrében visszafogottan fogalmazta meg várakozásait a klub közösségi oldalán.

– A bajnokság legfontosabb időszaka következik. Az Alba nagyon fizikális játékot alkalmaz, gyorsak, ezért aztán nagyon figyelnünk kell a visszarendeződésünkre. Biztos vagyok benne, hogy a késői kezdés ellenére is rengetegen kilátogatnak és szurkolnak majd nekünk – nyilatkozta Milos Konakov.

A Falco – Alba elődöntős párharc első meccsén, ma este 19.45-kor dobják fel a labdát, a mérkőzést az M4 Sport élőben adja. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!